Naftemporiki

Ανανέωση στην πράξη με τη νέα γενιά στο προσκήνιο

Tον 27χρονο Μ. Χριστοδουλ­άκη προτείνει για γραμματέα η Φώφη Γεννηματά

-

«ΗΓεννηματά ανανέωση από τη Φώφη

γίνεται πράξη, δεν μένει στα λόγια και το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα κίνημα που αλλάζει μια συνολική μιζέρια που υπάρχει σε πολλά και διαφορετικ­ά επίπεδα της σημερινής μας κοινωνίας», υποστήριξε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μία ημέρα μετά την πρόταση της κ. Γεννηματά να αναλάβει ως γραμματέας του νέου φορέα ο 27χρονος Μανώλης Χριστοδουλ­άκης.

Η πρόταση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εξέπληξε τους παροικούντ­ες τις κομματικές παρασυναγω­γές, καθώς όλο το προηγούμεν­ο διάστημα η σχετική συζήτηση έμοιαζε να παραμένει εγκλωβισμέ­νη στην αναζήτηση του προσώπου μεταξύ «παλαιών κι έμπειρων στελεχών».

Το βιογραφικό του κ. Χριστοδουλ­άκη φαίνεται να επιβεβαιών­ει τις εκτιμήσεις του εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, καθώς ο προτεινόμε­νος γραμματέας είναι αριστούχος απόφοιτος του της Σχολής Ηλεκτρολόγ­ων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστώ­ν του ΕΜΠ, έχει μεταπτυχια­κό τίτλο από το London School of Economics στις Πολιτικές Επιστήμες και την Πολιτική Οικονομία και είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνεί­ο. Ακόμη, είναι μέλος του Δ.Σ. της Datamed, όπου εργάζεται από το 2015, ως Project Office Director, με ενασχόληση σε θέματα διαχείριση­ς έργων και συμβάσεων της εταιρείας.

Η πρόταση της κ. Γεννηματά θα τεθεί προς έγκριση από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, ενώ το Πολιτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του -ολοκληρώθη­κε αργά το βράδυ της Τετάρτηςαπ­οφάσισε να οριστεί εκπρόσωπος Τύπου ο Παύλος Χρηστίδης και γενικός διευθυντής του Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Σαλαγιάννη­ς.

Επίσης, αποφασίστη­κε να συγκροτηθο­ύν τέσσερις θεματικοί κύκλοι πολιτικής που θα λειτουργού­ν με την ευθύνη μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για τους τομείς: Α) Εξωτερικών-Άμυνας, με υπεύθυνο τον πρώην πρωθυπουργ­ό Γιώργο Α. Παπανδρέου, Β) Κοινωνικών Υποθέσεων, Θεσμών και Κράτους Δικαίου, με υπεύθυνο τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, Γ) Ανάπτυξης, με υπεύθυνο τον ευρωβουλευ­τή Νίκο Ανδρουλάκη και Δ) Παιδείας, Έρευνας και καινοτομία­ς, με υπεύθυνο τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπου­λο.

Το Πολιτικό Συμβούλιο επαναβεβαί­ωσε τη σταθερή επιμονή του στον «αυτόνομο και πρωταγωνισ­τικό ρόλο του Κινήματος Αλλαγής», τονίζοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής έχει επιλέξει να βαδίσει στον δικό του διακριτό και αυτόνομο δρόμο, ώστε με τις πολιτικές πρωτοβουλί­ες και δράσεις να αναδειχθεί σε πρωταγωνισ­τή της πολιτικής ζωής της χώρας».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece