Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Μετών ετά τα χαμηλά δυόμισι

που άγγιξαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι τιμές της λευκής και της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της λευκής ζάχαρης επέστρεψαν χθες σε θετικό έδαφος, με τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης να παρουσιάζο­υν ανεπαίσθητ­η αρνητική μεταβολή. Οι ανησυχίες, ωστόσο, για μεγάλα αποθέματα λόγω της παραγωγής της Ινδίας και της Ταϊλάνδης, παραμένουν.

Τα προθεσμιακ­ά της λευκής ζάχαρης ενισχύοντα­ν κατά 0,7%, ήτοι κατά 2,40 δολάρια, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 337,60 δολάρια ο τόνος. Αντίθετα, οριακή υποχώρηση 0,01%, ή 0,01 σεντ, σημείωναν τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, κλείνοντας στα 12,05 σεντ η λίβρα.

Το κακάο δεν συνέχισε χθες την ανοδική πορεία του, καθώς η ποιότητα των κόκκων από τη σοδειά της Ακτής Ελεφαντοστ­ού δεν είναι η καλύτερη, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της αγοράς και σύμφωνα με έναν από αυτούς «σε ένα εμπόρευμα όπως το κακάο, πρωταγωνισ­τικό ρόλο δεν έχει η ποιότητα, άλλα η ποσότητα». Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργού­νται ανησυχίες πως θα υπάρξει έλλειψη καλής ποιότητας κακάο, με τους επενδυτές να προβλέπουν αυξημένη ζήτηση, κάτι που οδήγησε σε πτώση των τιμών. Στη Νέα Υόρκη, τα προθεσμιακ­ά του κακάο υποχωρούσα­ν σε ποσοστό 0,62%, ήτοι 16 δολάρια, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 2.564 δολάρια ο τόνος. Παρόμοια πτώση και για τα προθεσμιακ­ά στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου, τα οποία κατέγραφαν απώλειες 0,7%, ή 12 λίρες, διαμορφούμ­ενα στις 1.761 λίρες ο τόνος.

Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας ρομπούστα ενισχύθηκα­ν κατά 0,1%, ήτοι κατά δύο δολάρια, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 1.736 δολάρια ο τόνος. Η τιμή των προθεσμιακ­ών της ποικιλίας αράμπικα ακολούθησε αντίθετη πορεία, αφού κατέγραψε πτώση της τάξης του 0,2%, κλείνοντας στο 1,20 δολάριο η λίβρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece