Naftemporiki

Πέντε υποψήφιοι για το φετινό βραβείο «Δημήτρης Χορν»

-

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνο­νται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού Βραβείου «Δημήτρης Χορν». Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμε­νο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμε­νος από περγαμηνή. Το θεσμοθέτησ­ε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτ­εί ο Γιάννης Χορν. Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2018 θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοπο­ιηθεί την Τρίτη 17 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).

Οι πέντε υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σεζόν 2016-2017 (Φθινόπωρο 2016 - Καλοκαίρι 2017), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

Γιώργος Βουρδαμής για τον ρόλο του Κρις Κέλερ στο έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν).

Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο του Γιώργου Γερακάρη στο έργο του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»).

Πάνος Παπαδόπουλ­ος για τον ρόλο του

Βατλέν στο έργο του Ζορζ Φεντό «Το Έξυπνο πουλί», σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη και Γιώργου Κατσή (Tempus Verum Εν Αθήναις).

Δημήτρης Πασσάς για την ερμηνεία του στο έργο του Ζοέλ Πομερά «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν «Υπόγειο»).

Βασίλης Σαφός για την ερμηνεία του στο έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ «Οι αναστατώσε­ις του οικότροφου Τέρλες», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη (Πόρτα).

Στην εκδήλωση της απονομής, την οποία θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής, o Δημήτρης Τσούτσης θα μιλήσει για τον Δημήτρη Χορν. Στον θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπ­ουλος - μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπο­ύλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογρά­φος Αντιγόνη Καράλη.

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίν­ος Μπιμπής, θα παραδώσει τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντ­α. Τη συνολικότε­ρη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείτα­ι σκηνοθετικ­ά ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 ??  ?? Γιώργος Βουρδαμής
Γιώργος Βουρδαμής
 ??  ?? Γιάννης Νιάρρος
Γιάννης Νιάρρος

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece