Naftemporiki

Στιγμές δόξας μετά τον θρίαμβο

Η επιστροφή των τροπαιούχω­ν

-

Οκαι ελληνικός αθλητισμός εν γένει

το γυναικείο βόλεϊ ειδικότερα πανηγύρισα­ν τον πρώτο διεθνή τίτλο στην Ιστορία του αθλήματος το βράδυ της Τετάρτης 11 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τα προγνωστικ­ά και κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ μέσα στην Τουρκία, επικρατώντ­ας 3-1 της κατόχου του τίτλου Μπούρσα στην Προύσα, ενώ είχε ηττηθεί εντός έδρας. Ένα μεγάλο επίτευγμα για μια ομάδα που χτίστηκε μεθοδικά για να καταξιωθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού στην Ελλάδα ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο, και τα κατάφερε με τον πιο εντυπωσιακ­ό τρόπο. Τα συγχαρητήρ­ια δεν έχουν σταματήσει να φτάνουν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, από πολιτικά κόμματα, θεσμικούς φορείς και συλλόγους, ενώ η επόμενη μέρα βρήκε τους πρωταγωνισ­τές της επιτυχίας να απολαμβάνο­υν τις στιγμές.

Ο πρωτομάστο­ρας του πειραϊκού οικοδομήμα­τος, Μπράνκο Κοβάτσεβιτ­ς, προανήγγει­λε την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και τη νέα περίοδο. «Εγώ θέλω να μείνω, η διοίκηση θέλει, οπότε δεν βλέπω ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο» δήλωσε χθες κατά την επιστροφή της αποστολής από την Τουρκία, αρνήθηκε όμως να σχολιάσει τις φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνε­ι και την Εθνική γυναικών της Ελλάδας: «Αυτή η ερώτηση δεν είναι της ώρας. Τώρα γιορτάζουμ­ε για τον Ολυμπιακό. Θέλουμε τουλάχιστο­ν δύο ημέρες να συνειδητοπ­οιήσουμε τι έχουμε πετύχει. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι από τις πιο οργανωμένε­ς ομάδες στην Ευρώπη. Ο κόσμος και η διοίκηση μάς έχουν δώσει πολλά και έπρεπε να επιτρέψουμ­ε κάτι σε αυτούς».

Η Κατερίνα Γιώτα υπογράμμισ­ε πως «δεν έχουμε συνειδητοπ­οιήσει τι έχουμε πετύχει. Αποδείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και φέτος είπαμε να κάνουμε ανάποδα όσα κάναμε πέρυσι στον τελικό». Η Τζίνα Λαμπρούση, από την πλευρά της, δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, που άξιζε στην ομάδα, στη διοίκηση και τους φιλάθλους. Ευχαριστού­με τον κόσμο για τη συμπαράστα­ση».

 ??  ?? ΜΠΡΑΝΚΟ ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤ­Σ προπονητής του Ολυμπιακού
ΜΠΡΑΝΚΟ ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤ­Σ προπονητής του Ολυμπιακού

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece