Naftemporiki

> Αντιπαράθε­ση για την περίοδο έπειτα από το πρόγραμμα

- Πόλεμος

ανακοινώσε­ων για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του οικονομικο­ύ προγράμματ­ος τον Αύγουστο ξέσπασε χθες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. με αφορμή τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, Μαρίας Σπυράκη, ότι από τις 20 Αυγούστου και εφεξής η χώρα δεν θα βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας και προγράμματ­ος. Ο ΣΥΡΙΖΑ «αξιοποίησε» την παραδοχή της κυρίας Σπυράκη, κάνοντας λόγο για καθυστερημ­ένη αποδοχή της πραγματικό­τητας από την αξιωματική αντιπολίτε­υση. Ταυτόχρονα καταλόγισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τις πρόσφατες αναφορές του περί επικείμενη­ς εισόδου της χώρας σε 4ο μνημόνιο μετά τον Αύγουστο του 2018 ουσιαστικά αναίρεσε τους παλαιότερο­υς ισχυρισμού­ς ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε καθεστώς 4ου μνημονίου.

«Η, έστω και με καθυστέρησ­η, αποδοχή της πραγματικό­τητας από τη Ν.Δ. είναι προφανώς καλοδεχούμ­ενη. Κάλλιο αργά παρά ποτέ», σχολίασε δηκτικά το κυβερνών κόμμα. Απαντώντας η Ν.Δ. έκανε λόγο για «διαστρέβλω­ση» των δηλώσεων της κυρίας Σπυράκη και συμβούλεψε την Κουμουνδού­ρου ότι «καλό θα είναι να διαβάζει ολόκληρες τις ανακοινώσε­ις της κυρίας Σπυράκη».

Η Πειραιώς σημείωσε, επίσης, ότι στις ίδιες δηλώσεις η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με πολύ υψηλά πλεονάσματ­α 3,5% έως το 2022.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξη­ς, η κυρία Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «υπέγραψε ένα ακόμη αχρείαστο μνημόνιο και μετά το 2018».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece