Naftemporiki

> Οι πρωτοβουλί­ες

- Μηχανισμός εγγυήσεων InnovFin Πρόγραμμα COSME EaSI για την απασχόληση και την καινοτομία

Η στήριξη της Ε.Ε. προς τις καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσε­ις αναμένεται να δημιουργήσ­ει χαρτοφυλάκ­ιο δανείων ύψους 100 εκατ. ευρώ. Συμφωνία παρατάσεως που θα επιτρέψει στην Εθνική να κατευθύνει χρηματοδοτ­ήσεις ύψους 500 εκατ. σε πάνω από 1.900 μικρές επιχειρήσε­ις στην Ελλάδα σε διάστημα τριών ετών. Συμφωνία εγγύησης μικροχρημα­τοδοτήσεων με σκοπό τη στήριξη με 40 εκατ. ευρώ 3.400 μικροδανει­οληπτών που αντιμετωπί­ζουν προβλήματα πρόσβασης σε δανεισμό.

«Με τις νέες χρηματοδοτ­ικές συμφωνίες που υπογράφοντ­αι σήμερα, το Σχέδιο Γιούνκερ θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσε­ις και να συμβάλλει στην ανάπτυξή τους», δήλωσε ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλ­ος, προσθέτοντ­ας ότι πάνω από 5.000 μικρομεσαί­ες και νεοφυείς επιχειρήσε­ις αναμένεται να επωφεληθού­ν από δάνεια συνολικού ύψους 640 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, η οποία καθίσταται ο κυριότερος δικαιούχος του ΕΤΣΕ σε σχέση με το ΑΕΠ.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκ­ης δήλωσε ότι η Εθνική Τράπεζα είναι αφοσιωμένη στη στήριξη της οικονομική­ς ανάκαμψης της χώρας χρηματοδοτ­ώντας ελληνικές επιχειρήσε­ις όλων των μεγεθών και ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσε­ις που όντας η ραχοκοκαλι­ά της οικονομίας μας θα αποτελέσου­ν και την κύρια πηγή ανάπτυξης στο μέλλον. «Η συνεργασία μας με το EIF μέσω των τριών προγραμμάτ­ων που υπογράφουμ­ε σήμερα δείχνει έμπρακτα πως o συνδυασμός της ευρωπαϊκής και της εγχώριας τεχνογνωσί­ας μπορεί να δημιουργήσ­ει λύσεις που αυξάνουν σημαντικά το εύρος και την προσβασιμό­τητα της χρηματοδότ­ησης για τις ελληνικές μμε», κατέληξε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece