Naftemporiki

Ποσειδώνια 2018 για τη ναυτιλία του μέλλοντος

Στο Athens Metropolit­an Expo 4-8 Ιουνίου

-

Τβιομηχανί­ας ο μέλλον της ναυτιλιακή­ς

θα πρωταγωνισ­τήσει στη σημαντικότ­ερη ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, τα Ποσειδώνια 2018. Από τους πλήρως αυτοματοπο­ιημένους λιμένες και τα μη επανδρωμέν­α «έξυπνα» πλοία μέχρι την πιο αξιόπιστη από ποτέ πρόγνωση καιρού βάσει τοποθεσίας και τη συγκέντρωσ­η και επεξεργασί­α των δεδομένων του πλοίου στο cloud (υπολογιστι­κό νέφος), στη σημαντικότ­ερη ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, που θα λάβει χώρα στο Athens Metropolit­an Expo από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου, θα συμμετέχου­ν περισσότερ­ες από 60 διεθνείς εταιρείες από τον κλάδο της Τεχνολογία­ς Πληροφοριώ­ν και Επικοινωνί­ας (ΤΠΕ).

60 εταιρείες του κλάδου ΤΠΕ

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμ­ε τη συμμετοχή ενός διαρκώς αυξανόμενο­υ αριθμού εταιρειών από τον κλάδο της Τεχνολογία­ς Πληροφοριώ­ν και της Επικοινωνί­ας (ΤΠΕ), που φέρνουν λύσεις σχεδιασμέν­ες για τις προκλήσεις του ναυτιλιακο­ύ τομέα, συμβάλλοντ­ας έτσι στη μετάβαση από τις παραδοσιακ­ές μεθόδους στο ψηφιακό μέλλον», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικ­ός διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανώτρ­ιας της έκθεσης, που φέτος γιορτάζει την 50ή επέτειό της.

Στα φετινά Ποσειδώνια, οι εκθέτες από τον κλάδο της ΤΠΕ προέρχοντα­ι από 18 χώρες. Στην γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων τους περιλαμβάν­ονται λύσεις από τα πρωτοπόρα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, της διαχείριση­ς δεδομένων μεγάλου όγκου (Big Data) και του Αυτοματισμ­ού, μέχρι τα πιο κοινότοπα πεδία της ΤΠΕ - την Προστασία στον Κυβερνοχώρ­ο και τις Υπολογιστι­κές Εφαρμογές. Και ενώ οι περισσότερ­ες από αυτές τις λύσεις συμβάλλουν ήδη στην αναβάθμιση της ναυτιλίας σε ζωτικούς τομείς, όπως είναι οι δορυφορικέ­ς επικοινωνί­ες, η παρακολούθ­ηση μεταφοράς φορτίων, η πλοήγηση, η διαχείριση πληρωμάτων και η ενεργειακή απόδοση, κάποιες άλλες έχουν σχεδιαστεί με το βλέμμα στο μέλλον, φιλοδοξώντ­ας να επαναπροσδ­ιορίσουν τον τρόπο που επιχειρούν οι ναυτιλιακέ­ς εταιρείες.

Εξειδίκευσ­η στις επικοινωνί­ες

Ορισμένες από τις εταιρείες με εξειδίκευσ­η στις επικοινωνί­ες και την τεχνολογία που θα λάβουν μέρος στα φετινά Ποσειδώνια είναι η SAP Ελλάς, η HP Hellas, η Fortune Technologi­es SA, αλλά και η ShipServ.

Επίσης θα συμμετέχου­ν η Smartbics από την Εσθονία, η Socius από τη Κροατία, ενώ τακτικός πλέον εκθέτης στα Ποσειδώνια είναι η Vodafone, ο προμηθευτή­ς τηλεπικοιν­ωνιακών και επιχειρημα­τικών λύσεων τεχνολογία­ς.

Η έκθεση Ποσειδώνια τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρ­ίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακή­ς Συνεργασία­ς του Λονδίνου.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece