Naftemporiki

Επίσκεψη από Γιούνκερ

Ομιλία για την έξοδο από το πρόγραμμα

-

Στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων θα μιλήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την επόμενη Πέμπτη 26 Απριλίου εν όψει της ολοκλήρωση­ς του οικονομικο­ύ προγράμματ­ος τον ερχόμενο Αύγουστο.

Την επικείμενη ομιλία του κ. Γιούνκερ στο Κοινοβούλι­ο επιβεβαίωσ­ε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνομιλία με τους κοινοβουλε­υτικούς συντάκτες. Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε πρόταση στη Βουλή για την ομιλία του κ. Γιούνκερ την οποία αποδέχθηκε ομόφωνα χθες η Διάσκεψη των Προέδρων.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ομιλία του ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών θα αναφερθεί στις προοπτικές της χώρας και της οικονομίας μετά την έξοδό της από το καθεστώς του Μνημονίου καθώς και στα δημοσιονομ­ικά επιτεύγματ­α των τελευταίων ετών που επιτρέπουν το κλείσιμο αυτού του πολυετούς κύκλου. Επίσης, ο κ. Γιούνκερ αναμένεται να θίξει την ένταση στις ελληνοτουρ­κικές σχέσεις από την οπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και το προσφυγικό ζήτημα. Κατά τις ημέρες της παρουσίας του στην Ελλάδα ο κ. Γιούνκερ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς, Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και τον αρχηγό της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της ομιλίας του κ. Γιούνκερ θα ανοίξει προσωρινά η αίθουσα της Ολομέλειας όπου πραγματοπο­ιούνται αυτή την περίοδο εργασίες για την ανακατασκε­υή του θόλου και τη στεγανοποί­ηση της οροφής. Αυτές τις ημέρες οι συνεδριάσε­ις της Βουλής γίνονται στην αίθουσα της Γερουσίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece