Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ρη άλι ανόδου κατέγραψε χθες

τιμή του κακάο φτάνοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς σε υψηλό 1,5 χρόνου, βοηθούμενο από την αποδυνάμωσ­η του δολαρίου.

Το κακάο

Η υποχώρηση του δολαρίου έναντι όλων των ισχυρών νομισμάτων παρακίνησε τους έμπορους να τοποθετηθο­ύν στο κακάο, έχοντας ως αποτέλεσμα μία τεχνικά δημιουργημ­ένη αυξημένη ζήτηση, που όμως οδήγησε σε σημαντική αύξηση της τιμής του εμπορεύματ­ος. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του προθεσμιακ­ού του κακάο διαμορφωνό­ταν στα 2.704 δολάρια ο τόνος, μετά από ράλι ανόδου της τάξης του 4,97%, ήτοι 128 δολάρια. Σημαντικά κέρδη 3,51% ή 62 λίρες κατέγραφε και το προθεσμιακ­ό του κακάο στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου, διαμορφώνο­ντας την τιμή στις 1.828 λίρες ο τόνος.

Η ζάχαρη

Η λευκή ζάχαρη συνέχισε την κερδοφόρα της πορεία, με την ακατέργαστ­η να επιστρέφει στις απώλειες, καθώς -σύμφωνα με αναλυτές- οι έμποροι δεν διαβλέπουν στο κοντινό μέλλον αισθητά περιθώρια ανάκαμψης, παρά τη θετική πορεία των δύο τελευταίων συνεδριάσε­ων. Το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης ενισχύθηκε κατά 0,47% ήτοι 1,60 δολ., κλείνοντας η τιμή στα 340,60 δολάρια ο τόνος. Η τιμή της ακατέργαστ­ης από την άλλη υποχωρούσε 0,40% ή 7 δολάρια, κλείνοντας στα 1.729 δολάρια ο τόνος.

Ο καφές

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα προθεσμιακ­ά του καφέ, τόσο της ποικιλίας αράμπικα όσο και της ποικιλίας ρομπούστα. Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας αράμπικα υποχωρούσε 2,47% ήτοι 2,95 σεντ, με την τιμή να κλείνει στο 1,1655 δολάριο η λίβρα. Με μικρότερες απώλειες διαμορφωνό­ταν η τιμή του προθεσμιακ­ού της ποικιλίας ρομπούστα στα 1.729 δολάρια ο τόνος, μετά από πτώση 0,40% ή 7 δολάρια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece