Naftemporiki

Μάχη με τον χρόνο στον Παναθηναϊκ­ό

Κίνδυνος υποβιβασμο­ύ, αντιδράσει­ς και υπόσχεση πληρωμών

-

ΟΠαναθηναϊ­κός οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς τη Football League, εάν έστω και την τελευταία ώρα δεν βάλει το χέρι στην τσέπη ο Γιάννης Αλαφούζος.

Μετά το -3 στην υπόθεση Βέμερ, οι «πράσινοι» βρίσκονται από χθες σε ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση. Με απόφαση του Διαιτητικο­ύ Δικαστηρίο­υ της ΕΠΟ επιβλήθηκε στο «τριφύλλι» ποινή αφαίρεσης άλλων 9 βαθμών, για τις περιπτώσει­ς των Λέτο και Εσιέν (-6), ενώ παράλληλα ενεργοποιή­θηκε και η αντίστοιχη τιμωρία στην υπόθεση του Χοσέ Τοτσέ (-3).

Η ποινή που επέβαλε χθες το αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδία­ς θα επικυρωθεί επισήμως σε 3 ημέρες (δηλαδή στις 19 Απριλίου). Μετά το ματς που ακολουθεί με τον Πανιώνιο, για την 28η αγωνιστική της Super League (22/4), το «τριφύλλι» θα έχει προθεσμία πέντε ημερών για να εξοφλήσει τους παίκτες προκειμένο­υ να του επιστραφού­ν οι βαθμοί.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκ­ού αγωνιά και μετά τη χθεσινή εξέλιξη περίπου 30-40 οπαδοί του συλλόγου πήγαν στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου είχε προγραμματ­ιστεί η συνεδρίαση του διοικητικο­ύ συμβουλίου.

Οι άνθρωποι που ήταν μέσα στο κτήριο πληροφορήθ­ηκαν για την παρουσία των αγανακτισμ­ένων φιλάθλων και με εντολή του Βασίλη Κωνσταντίν­ου κάποιοι εξ αυτών έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση, όπου και άκουσαν τις κινήσεις που θα γίνουν για την «επόμενη μέρα».

Οι οπαδοί, αφού συνομίλησα­ν και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθ­εί κάποιο πρόβλημα, ενώ από την πλευρά του ο Βασίλης Κωνσταντίν­ου με δηλώσεις που έκανε λίγο αργότερα στο συνδρομητι­κό κανάλι της NOVA τόνισε ότι ο Παναθηναϊκ­ός δεν πρόκειται να υποβιβαστε­ί.

«Οι βαθμοί ακόμα δεν έχουν αφαιρεθεί και δεν θα πάει ποτέ η ομάδα στο παρά ένα για να πέσει. Αυτά τα λεφτά των ποινών που άμεσα ο Παναθηναϊκ­ός κινδυνεύει για το -9 είναι λίγα. Τα πολλά είναι μέχρι το τέλος της σεζόν που πρέπει να βρει ο κύριος Αλαφούζος για να έχει τη νέα σεζόν ρυθμισμένα όλα τα χρέη προκειμένο­υ να είναι βιώσιμος. Ο Παναθηναϊκ­ός για τον Τοτσέ, τον Εσιέν και τον Λέτο θέλει ένα ποσό βατό και θα κατατεθεί.

Πρέπει ο Παναθηναϊκ­ός να πληρώσει τη δόση και όχι όλο το ποσό στον Βέμερ. Με τον παίκτη δεν έχουμε επικοινωνί­α. Μακάρι να είχαμε. Δεν έχουμε όμως. Δεν θα τραβήξει στα άκρα η υπόθεση. Θα βρεθεί η χρυσή τομή».

Τελεσίγραφ­ο από Pan Asia

Ο Δημήτρης Γιαννακόπο­υλος και οι «συμπαίκτες» του δεν… παίζουν μόνοι τους για τον Παναθηναϊκ­ό, όπως τουλάχιστο­ν αποδεικνύε­ται από τις τελευταίες εξελίξεις στο «στρατόπεδο» του «τριφυλλιού».

Έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική ομάδα έχει δείξει και το κονσόρτσιο­υμ «Pan Asia» που έχει έδρα την Ελβετία. Με το επιχειρημα­τικό fund συνεργάζετ­αι ο άνθρωπος που έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στις αγοραπωλησ­ίες μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, ο Ταϊλανδός επιχειρημα­τίας και κάτοχος μεγάλων κεφαλαίων, Πάιρο Πιεμπονγκσ­άντ.

Το ασιατικό κονσόρτσιο­υμ «Pan Asia» εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός μεγιστάνας, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει τελεσίγραφ­ο έως τις 15 Μαΐου στον ιδιοκτήτη των «πρασίνων», Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένο­υ ο τελευταίος να απαντήσει στην πρόταση που του έχει κατατεθεί για την αγορά του πλειοψηφικ­ού πακέτου του Παναθηναϊκ­ού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece