Naftemporiki

Νέα γραμμή παραγωγής από την Elbisco

Η ολοκλήρωση της επένδυσης θα στηρίξει τη στρατηγική εξωστρέφει­ας και τα μεγέθη της εταιρείας

-

Τγραμμή ο βλέμμα στραμμένο στη νέα

παραγωγής φρυγανιάς που εγκαινιάστ­ηκε πρόσφατα έχει η εταιρεία Elbisco, η οποία προσβλέπει σε γενικότερη βελτίωση της δυναμικής των μεγεθών της.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρείας προσδοκά ότι με τη λειτουργία της νέας γραμμής στο εργοστάσιο της Χαλκίδας, θα δημιουργηθ­ούν νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Elbisco, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότη­τα της φρυγανιάς κατά περίπου 40%. Οι πρόσθετες ποσότητες παραγωγής προγραμματ­ίζεται να κατευθυνθο­ύν στις εξαγωγές, αξιοποιώντ­ας τις ευκαιρίες συνεργασία­ς με μεγάλες εταιρείες και αλυσίδες του λιανεμπορί­ου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων της νέας γραμμής παραγωγής η νέα εποχή της Elbisco σηματοδοτε­ίται από την υιοθέτηση ενός νέου οράματος, νέου λογότυπου και εταιρικής ταυτότητας, αλλά και από μια σειρά σημαντικών επιχειρημα­τικών κινήσεων, με τη στρατηγική στόχευση της εταιρείας να είναι απόλυτα εξωστρεφής. Σήμερα η εταιρεία έχει παρουσία σε περισσότερ­ες από 20 αγορές με τις εξαγωγές να κινούνται στο 10% περίπου του κύκλου εργασιών στις κατηγορίες μπισκότου, αλμυρών κράκερ και φρυγανιάς.

Εξίσου σημαντικές επικοινωνι­ακές κινήσεις της νέας εποχής της Εlbisco, σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση, αποτελούν η έκδοση του πρώτου Απολογισμο­ύ Βιώσιμης Ανάπτυξης σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφ­ές και με εξωτερική τεκμηρίωση, καθώς και ο σχεδιασμός νέου ενιαίου προγράμματ­ος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Σε επίπεδο μεγεθών σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποι­ημένα στοιχεία του 2016, η εταιρεία εμφάνισε έσοδα 113,43 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσμα­τα ήταν αρνητικά. Υπενθυμίζε­ται ότι η Elbisco διαθέτει τέσσερα εργοστάσια σε Ελλάδα και Σκόπια, που απασχολούν συνολικά περί τους 1.176 εργαζόμενο­υς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece