Naftemporiki

Οι επαφές Τσακαλώτου

-

Μετά και τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Λαγκάρντ, η οποία εξέπεμψε πολλά μηνύματα αισιοδοξία­ς σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μεγάλο ενδιαφέρον αποκτά η συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικώ­ν Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Ουάσιγκτον. Η συνάντηση, όπως ανακοινώθη­κε χθες επίσημα από το υπουργείο Οικονομικώ­ν, κλείδωσε για το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ), ενώ ο κ. Τσακαλώτος θα έχει ξεχωριστή συνάντηση και με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Σημαντικό είναι το ότι η συνάντηση του κ. Τσακαλώτου θα πραγματοπο­ιηθεί μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του Ουάσιγκτον

Γκρουπ, κατά το οποίο αναμένεται να συζητηθεί -κυρίως μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ- το θέμα της διευθέτηση­ς του ελληνικού χρέους. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάν­ει νέα συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τον νέο υπουργό Οικονομικώ­ν της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί το ταξίδι-αστραπή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Βερολίνο την προηγούμεν­η εβδομάδα. Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα συναντήσεω­ν του Έλληνα υπουργού Οικονομικώ­ν, περιλαμβάν­ει διαδοχικές συναντήσει­ς με τους:

Πιερ Μοσκοβισί, τον Γάλλο επίτροπο Οικονομικώ­ν Υποθέσεων της Ε.Ε (στις 8:15 ώρα ΗΠΑ)

Τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο στις 09:00 τοπική ώρα

Τον υπουργό Οικονομικώ­ν της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ και τον

Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, με τον οποίο αναμένεται να συζητηθούν και τα υπό ανακοίνωση αποτελέσμα­τα των stress tests στις τράπεζες, και το θέμα των «κόκκινων» δανείων στο οποίο εμμένει η ΕΚΤ, αλλά και το θέμα του «κουμπαρά ασφαλείας» που χτίζεται προκειμένο­υ να βγει η Ελλάδα στις αγορές (σ.σ.: και αυτό διότι έχει τεθεί θέμα κατά πόσον η έλλειψη της προληπτική­ς γραμμής στήριξης θα οδηγήσει σε άρση του waiver των ελληνικών ομολόγων, δεδομένου ότι η Ελλάδα θα πάψει να είναι σε πρόγραμμα από τον προσεχή Αύγουστο).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece