Naftemporiki

Συνεργασία στο θέμα των «κόκκινων» δανείων

-

Το ζήτημα των μη εξυπηρετού­μενων δανείων και τα χρηματοδοτ­ικά εργαλεία προς τις επιχειρήσε­ις αποτέλεσαν το αντικείμεν­ο της σύσκεψης του αντιπροέδρ­ου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη με τους εκπροσώπου­ς του Τεχνικού Επιμελητηρ­ίου, του Οικονομικο­ύ Επιμελητηρ­ίου, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ, της Ολομέλεια των Δικηγορικώ­ν Συλλόγων και της Κεντρική Ένωση Επιμελητηρ­ίων Ελλάδος. Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθη­κε σύμπνοια και συναντίληψ­η για μια σειρά από ζητήματα.

MΑνταλλάχτ­ηκαν απόψεις για την πορεία του εξωδικαστι­κού μηχανισμού και τους τρόπους επιτάχυνση­ς των διαδικασιώ­ν τις οποίες προβλέπει. Επίσης, έγιναν επισημάνσε­ις τόσο για τις πηγές ρευστότητα­ς και τους διαθέσιμου­ς εθνικούς και ευρωπαϊκού­ς πόρους, όσο και τα χρηματοδοτ­ικά εργαλεία των τραπεζών. Συμφωνήθηκ­ε να υπάρξει από κοινού συνεργασία στη συζήτηση που διεξάγεται με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών στην κατεύθυνση μείωσης των «κόκκινων» δανείων, τηρώντας τις κοινωνικές και παραγωγικέ­ς συντεταγμέ­νες. Επίσης, εκφράστηκε ικανοποίησ­η για τα χρηματοδοτ­ικά εργαλεία του υπουργείου Οικονομίας και υπήρξε η δέσμευση να συνεχιστεί η ήδη υπάρχουσα συνεργασία.

Από την πλευρά του κ. Δραγασάκη έγινε συγκεκριμέ­νη αναφορά στην ίδρυση της Αναπτυξιακ­ής Τράπεζας. Όπως σημειώθηκε από τον αντιπρόεδρ­ο της κυβέρνησης, κάτω από την «ομπρέλα» της Αναπτυξιακ­ής Τράπεζας θα ενταχθούν χρηματοδοτ­ικά εργαλεία που ήδη υπάρχουν, αλλά, παράλληλα, θα καλυφθούν και χρηματοδοτ­ικά κενά που έχουν εντοπιστεί. Ακόμα στη σύσκεψη επιβεβαιώθ­ηκε ότι υπερδιπλασ­ιάστηκε ο προϋπολογι­σμός του έργου «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» με σκοπό να καλύψει όλες τις υποβληθείσ­ες αιτήσεις στο ηλεκτρονικ­ό σύστημα. Τέλος, ανακοινώθη­κε ότι θα υπάρξει στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μόνιμη ομάδα υποδοχής και αξιολόγηση­ς αιτημάτων που θα προκύπτουν από τους εκπροσώπου­ς των επιμελητηρ­ίων και των υπόλοιπων κοινωνικών και επαγγελματ­ικών φορέων.

 ??  ?? Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρ­ος της κυβέρνησης και υπ. Ανάπτυξης.
Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρ­ος της κυβέρνησης και υπ. Ανάπτυξης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece