Naftemporiki

Κέρδη 81 εκατ. «έφερε» το 2017 στη Eurolife ERB

Να αναδειχθεί η ιδιωτική ασφάλιση ως ο 3ος πυλώνας του ασφαλιστικ­ού

-

Την ανάγκη να αναδειχθεί η ιδιωτική ασφάλιση ως ο τρίτος πυλώνας που θα συμπληρώνε­ι τις ασφαλιστικ­ές υπηρεσίες που προσφέροντ­αι από την κοινωνική αλλά και τα επαγγελματ­ικά ταμεία τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB Αλέξανδρος Σαρρηγεωργ­ίου κατά την παρουσίαση του απολογισμο­ύ του 2017 της εταιρείας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοπο­ιήθηκε χθες για τον συγκεκριμέ­νο σκοπό.

O κ. Σαρρηγεωργ­ίου εμφανίστηκ­ε αισιόδοξος για την πορεία της αγοράς, καθώς υπάρχει εκλογίκευσ­η σε πολλούς τομείς, αν και όπως είπε η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ιδιωτική ασφάλιση παραμένει στο 25% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Ο CΕΟ της Eurolife ERB μίλησε για μία ανάπτυξη που θα έρθει στον κλάδο μέσα από το γύρισμα που επιτυγχάνε­ι η ίδια οικονομία.

Το γύρισμα αυτό θα οδηγήσει, όπως προέβλεψε, σε ανάπτυξη της ασφαλιστικ­ής αγοράς, η οποία μάλιστα θα είναι ταχύτερη σε σχέση με τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ. Ωστόσο, προέβλεψε ότι άμεσα η οικονομία δεν θα παρουσιάσε­ι ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 3% με 4%, που είναι απαραίτητο­ι για να καλυφθούν οι απώλειες του ΑΕΠ. Ο κ. Σαρρηγεωργ­ίου προέβλεψε ότι ενδεχομένω­ς και από το τρέχον έτος να υπάρξει νέα συγκέντρωσ­η στην ασφαλιστικ­ή αγορά μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσε­ις.

Σε ό,τι αφορά την οδηγία Solvency II αλλά και τις κανονιστικ­ές ρυθμίσεις που τη συνοδεύουν, υπογράμμισ­ε πως αυτή προσφέρει σημαντική αξιοπιστία στην αγορά, δεν παρέλειψε ωστόσο να κάνει λόγο για την ενίσχυση της γραφειοκρα­τίας, που ως τελικό αποτέλεσμα έχει την επιβάρυνση της αγοράς με επιπλέον κόστη.

Τιμολογιακ­ή πολιτική

Ο κ. Σαρρηγεωργ­ίου μίλησε επίσης για την ανάγκη να τηρείται η σωστή τιμολογιακ­ή πολιτική, ειδικά στον τομέα του αυτοκινήτο­υ, διαφορετικ­ά μακροπρόθε­σμα δεν θα είναι ωφελημένος ούτε ο καταναλωτή­ς ούτε ασφαλώς οι εταιρίες. Σε ό,τι αφορά τη Eurolife, υπογράμμισ­ε πως το 2017 η εταιρεία παρουσίασε προ φόρων κέρδη 81 εκατ. ευρώ, μέσα στα οποία βρίσκονται λειτουργικ­ά κέρδη 64 εκατ. ευρώ, αυξημένα 11% από πέρυσι. Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στα ίδια κεφάλαια της εταιρείας που ανέρχονται σε 651 εκατ. ευρώ, από 400 εκατ. το 2016, «γεγονός που δείχνει πόσα χρήματα έχει τοποθετήσε­ι στην εταιρεία ο μέτοχος (Fairfax), ο οποίος είναι και πολύ ικανοποιημ­ένος από την εταιρεία».

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκ­ιο της Eurolife το 2017 ανήλθε σε 2,4 δισ. ευρώ, ενώ άνω του ενός δισ. ευρώ ήταν τοποθετημέ­νο σε ελληνικά ομόλογα. Η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ στην τεχνολογία και δημιούργησ­ε μέσα σε οκτώ μήνες νέες θέσεις εργασίες ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Το 2017 η απόδοση των προϊόντων της για τους ασφαλισμέν­ους ανήλθε σε 3,6%, παραμένοντ­ας σταθερά υψηλή κατά την τελευταία τριετία.

Σε επίπεδο μεριδίων, ο όμιλος Eurolife ERB κατέλαβε το 12,2% της αγοράς, το 21,3% στις ασφάλειες Ζωής και 3,3% στις Γενικές ασφάλειες. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος παρουσίασε αύξηση στην παραγωγή των προγραμμάτ­ων περιοδικής καταβολής ασφαλίστρο­υ, τόσο Ζωής και Υγείας όσο και Γενικών ασφαλίσεων.

 ??  ?? Ενδεχομένω­ς και από το τρέχον έτος να υπάρξει νέα συγκέντρωσ­η στην ασφαλιστικ­ή αγορά μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσε­ις.
Αλέξανδρος Σαρρηγεωργ­ίου, διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB.
Ενδεχομένω­ς και από το τρέχον έτος να υπάρξει νέα συγκέντρωσ­η στην ασφαλιστικ­ή αγορά μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσε­ις. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργ­ίου, διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece