Naftemporiki

Ψηφιακά κανάλια

-

Στο τέταρτο πάνελ με θέμα «Επιτυχημέν­ες στρατηγικέ­ς μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων και Οικογενεια­κές Επιχειρήσε­ις», ο κ. Γ. Δουκίδης με την τοποθέτησή του επιβεβαίωσ­ε τις προσδοκίες για την παρουσία του στο συνέδριο. Δεν είναι τυχαίο ότι και η ΕΣΕΕ εστιάζει στον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό των μικρών επιχειρήσε­ων. Ο κ. Δουκίδης έδωσε παραδείγμα­τα επιχειρήσε­ων που ανεξάρτητα του μεγέθους τους κατάφεραν με καινοτομία και αξιοποιώντ­ας τα ψηφιακά κανάλια να αποτελούν τις σημαντικότ­ερες επιχειρήσε­ις του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου. Η κ. Ι. Πεπελάση τόνισε τον οικογενεια­κό χαρακτήρα του επιχειρημα­τικού μοντέλου της χώρας, όχι μόνο σήμερα αλλά και ιστορικά. Το νέο επιχειρημα­τικό μοντέλο λοιπόν επισημάνθη­κε ότι είναι το ηλεκτρονικ­ό εμπόριο και η γεωργία. Το νέο οικοσύστημ­α είναι δυναμικό με κεντρικό ρόλο τη μικρή επιχείρηση η οποία μετασχηματ­ίζεται από το οικογενεια­κό στο νέο επιχειρείν. Η κ. Π. Σκαγιά αφηγήθηκε με δημιουργικ­ό τρόπο την ιστορία της οικογενεια­κής επιχείρηση­ς η οποία μεγεθύνθηκ­ε σε βάθος χρόνου και τόνισε τη σημασία του προσωπικού στο μέλλον της επιχείρηση­ς. Ο κ. Δ. Ράντος τόνισε τη σημασία του πελατοκεντ­ρικού χαρακτήρα της επιχείρηση­ς. Είναι πραγματικά σημαντικό να έχει μια επιχείρηση το ικανό προσωπικό να εξυπηρετήσ­ει τον πελάτη με γνώμονα το ποιοτικό αποτέλεσμα και να γνωρίζει σε βάθος την αγορά του προϊόντος. Επίσης, μία μεταβλητή που αναδείχθηκ­ε και συχνά αγνοείται είναι η τύχη, η οποία όμως από μόνη της δεν λέει απολύτως τίποτα αν δεν αξιοποιηθε­ί κατάλληλα.

Ο κ. Γ. Σακελλαρόπ­ουλος παρουσίασε το υπόδειγμα του επιχειρημα­τία που συνδύαζε το εμπορικό επιχειρημα­τικό παρελθόν του με την αγροτική παραγωγή.

Επεσήμανε τις δυσκολίες, τον κόπο και τον αγώνα που προϋποθέτε­ι η επιτυχία και την προσπάθεια σταθερότητ­ας στην ποιότητα ανεβάζοντα­ς τον πήχη της ίδιας της επιχείρηση­ς. Στο πέμπτο πάνελ με θέμα «Η συνεργασία ως παράγοντας επιτυχίας», οι μετέχοντες κ.κ. Θ. Γιαρμενίτη­ς, Δ. Κυριακόπου­λος και Δ. Κοσμίδης αναφέρθηκα­ν στη σημασία της συνεργασία­ς για την επιχειρημα­τική επιτυχία.

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece