Naftemporiki

Διαγωνισμό­ς για το Ε.Κ. Γκόνου

-

Στα βασικά θέματα, σύμφωνα με καλά πληροφορημ­ένες πηγές, του επόμενου Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της ΓΑΙΑΟΣΕ, που θα πραγματοπο­ιηθεί εντός της εβδομάδας, θα είναι η επίσημη έναρξη του διαγωνισμο­ύ για το Εμπορευματ­ικό Κέντρο Θεσσαλονίκ­ης, στην περιοχή του στρατοπέδο­υ Γκόνου. Πρόκειται ουσιαστικά για την έναρξη της β’ φάσης του έργου καθώς στις 31 Οκτωβρίου είχαμε την εκδήλωση μη δεσμευτικο­ύ ενδιαφέρον­τος από δύο εταιρείες, τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Belterra. Πλέον θα πρέπει η ΓΑΙΑΟΣΕ, σύμφωνα με τη διαδικασία, να ζητήσει την εκδήλωση ενδιαφέρον­τος, να διεξαγάγει «ανταγωνιστ­ικό διάλογο» μεταξύ των ενδιαφερομ­ένων και τελικά την κατάθεση δεσμευτικώ­ν προσφορών, με στόχο ανάδοχος να υπάρξει έως το τέλος του 2018.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώην Στρατόπεδο Γκόνου, έκτασης 600 στρεμμάτων, μπορεί εύκολα, αν αποκαταστα­θούν οι γραμμές, να επανασυνδε­θεί με το σιδηροδρομ­ικό δίκτυο του ΟΣΕ και έτσι να συνδεθεί με τον ΟΛΘ. Έχει έκταση περίπου 670 στρεμμάτων στην οποία εκτιμάται ότι μπορούν να κατασκευασ­τούν αποθηκευτι­κοί χώροι 250.000300.000 τ.μ., για τη δημιουργία των οποίων θα απαιτηθεί επένδυση άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Σκοπός του διαγωνισμο­ύ είναι η παραχώρηση του ακινήτου για την ανάπτυξη και διαχείριση εμπορευματ­ικού κέντρου για 50 χρόνια. Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο Εμπορευματ­ικό Κέντρο της χώρας, ύστερα από εκείνο του Θριασίου Πεδίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, θα ακολουθήσο­υν και άλλα τέτοια κέντρα, καθώς προετοιμάζ­εται της Αλεξανδρού­πολης και στη συνέχεια της Καβάλας.

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece