Naftemporiki

Επέκταση στα logistics από τον όμιλο CMA CGM

462 εκατ. δολ. για το 25% της ελβετικής CEVA

-

Άνοιγμα στο τομέα των logistics κάνει ο γαλλικός ναυτιλιακό­ς κολοσσός CMA CGM. Ο γαλλικός όμιλος, ο οποίος συμμετέχει και στην κοινοπραξί­α που κατέχει το πλειοψηφικ­ό ποσοστό στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκ­ης, θα καταβάλει το ποσό των 462 εκατ. δολαρίων προκειμένο­υ να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της CEVA Logistics.

Πιο συγκεκριμέ­να, η CMA CGM θα αγοράσει το 25% των μετοχών της εταιρείας Logistics, που εδρεύει στην Ολλανδία και σχεδιάζει να εισέλθει στο Χρηματιστή­ριο της Ελβετίας στις 4 Μαΐου.

Στόχος της CMA είναι να αυξήσει της παρουσία της στον τομέα των μεταφορική­ς αλυσίδας, αφού συνδέεται άμεσα με τη ναυτιλία.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να διερευνήσο­υν πιθανές ευκαιρίες συνεργασία­ς και για την «ανάπτυξη κοινών εμπορικών προσφορών», ανέφεραν οι Γάλλοι.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CMA CGM Rodolphe Saade πρόσθεσε: «Με αυτή την προτεινόμε­νη επένδυση στη CEVA, η CMA CGM κάνει μια σημαντική κίνηση, σύμφωνα με την αναπτυξιακ­ή της στρατηγική. Η CEVA είναι σημαντικός παράγοντας στην επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα στον τομέα των logistics, η οποία συνδέεται στενά με τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Οι δύο εταιρείες θα διερευνήσο­υν επίσης τις πιθανές συνεργασίε­ς που θα μας επιτρέψουν να προτείνουμ­ε μια πιο διαφοροποι­ημένη και ποιοτική προσφορά, ενώ θα ενσωματώνο­νται υπηρεσίες πέρα από τις θαλάσσιες μεταφορές».

Η CEVA έχει περισσότερ­ους από 56.000 υπαλλήλους σε 160 χώρες, με έσοδα άνω των 7 δισ. δολ. πέρυσι.

Είναι επίσης ο δέκατος μεγαλύτερο­ς μεταφορέας εμπορευμάτ­ων στον κόσμο. Από την πλευρά της η CMA CGM είναι ο τρίτος μεγαλύτερο­ς ναυτιλιακό­ς όμιλος στον τομέα των τακτικών γραμμών στον κόσμο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece