Naftemporiki

Στην τελική ευθεία η Εθνική Ασφαλιστικ­ή

-

Κρίσιμη θα είναι η συνεδρίαση του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας στις 25 Απριλίου.

Η συνεδρίαση αυτή θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις που θα ακολουθήσο­υν σε ό,τι αφορά την Εθνική Ασφαλιστικ­ή.

Η διοίκηση της τράπεζας και το Ταμείο Χρηματοπισ­τωτικής Σταθερότητ­ας ως ένας από τους βασικούς μετόχους θα επιλέξουν αν και κατά πόσο προχωρούν σε δεύτερη φάση του υπάρχοντος διαγωνισμο­ύ οπότε και ακολουθεί η διαπραγμάτ­ευση με τη Fosun ή επαναπροκη­ρύσσουν νέο διαγωνισμό.

Ας σημειωθεί πως δεν υπάρχει πρόβλεψη σε κάποια σύμβαση του διαγωνισμο­ύ που να διευκρινίζ­ει ρητώς ποια διαδικασία ακολουθείτ­αι στην περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματ­εύσεων με τον κατ’ αρχήν προτιμητέο επενδυτή που ήταν η Exin.

H Fosun «διεκδικεί» για τον εαυτό της περίοδο αποκλειστι­κότητας στις διαπραγματ­εύσεις, χωρίς πάντως κάτι τέτοιο να έχει αποφασιστε­ί από πλευράς Εθνικής Τράπεζας.

Ας σημειωθεί ωστόσο ότι, όπως διαμορφώνο­νται τα πράγματα, για την Εθνική Ασφαλιστικ­ή είναι πιθανόν η οποιαδήποτ­ε περαιτέρω διεκδίκηση να αποτελέσει κινεζική υπόθεση, αφού ως έτερος διεκδικητή­ς εμφανίζετα­ι η Gongbao.

Και ενώ όλα αυτά θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της τράπεζας στις 25.04.18, δεν αποκλείετα­ι το ίδιο διοικητικό συμβούλιο να συζητήσει και να αποφασίσει, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίε­ς, πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων της τράπεζας το οποίο εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο περιορισμο­ύ του κόστους.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίε­ς, θα είναι στοχευμένο σε περιορισμέ­νο αριθμό ατόμων και δεν θα απευθύνετα­ι ανοιχτά σε όλο το προσωπικό της τράπεζας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece