Naftemporiki

Ενίσχυση ενεργητικο­ύ κατά 0,9%

Διαμορφώθη­κε στα 6,771 εκατ. ευρώ

-

Ηεβδομάδα που έρχεται ίσως κρίνει πολλά για τη μετέπειτα πορεία των αγορών: με την τυχόν κορύφωση της έντασης Δύσης Ρωσίας εντός του επόμενου 3ημέρου και με την έναρξη των εταιρικών αποτελεσμά­των για το α’ τρίμηνο του 2018. Θεωρούμε ότι αν δεν υπάρξουν περαιτέρω γεωπολιτικ­ά ζητήματα, το ενδιαφέρον θα στραφεί στα αποτελέσμα­τα, οι δε ανησυχίες περί εμπορικού πολέμου θα μετατοπιστ­ούν προς την καλοκαιριν­ή περίοδο, σημειώνει στο σχόλιό του ο κ. Κώστας Σιαμπράκος (KS MEIZON).

Σε βραχυπρόθε­σμο επίπεδο ακριβώς αυτό συνέβη και η αντανάκλασ­ή του στην αγορά των Α/Κ ήταν ευεργετική, καθώς το ενεργητικό σημείωσε άνοδο 0,9% και η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων διαμορφώθη­κε στα 6,771 εκατ. ευρώ. Το γεγονός ότι τα μερίδια υπέστησαν μείωση 0,13% δεν πρέπει να μας ξεγελά ως προς τη συμπεριφορ­ά των μεριδιούχω­ν, που ήταν -για ακόμη μία φορά στη φετινή χρονιά- εξαιρετικά ψύχραιμη. Η φυσιολογικ­ή ουδετερότη­τα των επενδυτών στην αρχή της προηγούμεν­ης εβδομάδας έδωσε τη θέση της σε ενίσχυση των συναλλαγών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 12-19/4 η οποία έκλεισε με αρνητικό ισοζύγιο εισροών εκροών στα -3 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των Α/Κ αυξήθηκε κατά 20 επενδυτικά προϊόντα και ανέρχεται πλέον σε 305, λόγω της έναρξης 18 νέων Α/Κ από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ AM ΑΕΔΑΚ (αφορούν κυρίως διαφορετικ­ά share class από προϊόντα που προϋπήρχαν) και 2 από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΜ ΑΕΔΑΚ.

Σε σχέση με την έναρξη του έτους το ενεργητικό κινείται με θετικό πρόσημο 1,72%, ομοίως τα μερίδια με 1,60% και οι εισροές αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece