Naftemporiki

Ψήφος εμπιστοσύν­ης μέσω των εταιρικών ομολόγων

-

III Ψήφο εμπιστοσύν­ης στην ελληνική αγορά εταιρικών ομολόγων συνεχίζουν να δίνουν οι ελληνικές επιχειρήσε­ις. Την Τρίτη αναμένεται η έγκριση ενημερωτικ­ού δελτίου της Coral Gas από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς. Η οποία ΕΚ έχει αρχίσει ήδη την ανάγνωση άλλων δύο ενημερωτικ­ών δελτίων, προερχόμεν­ων από εταιρείες του χώρου των ΜΜΕ αλλά και του ξενοδοχεια­κού κλάδου. Σύντομα οι λεπτομέρει­ες. III με αξιόλογη συμμετοχή και σημαντικές εισηγήσεις υπό την αιγίδα του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών οι εργασίες και του δεύτερου Ετήσιου Συνεδρίου για το Χρηματοοικ­ονομικό Αλφαβητισμ­ό την προηγούμεν­η Παρασκευή. Το Συνέδριο συνδιοργαν­ώθηκε από το Πανεπιστήμ­ιο Πειραιά και από τον καθηγητή Χρηματοοικ­ονομικής και Πρόεδρο του Ινστιτούτο­υ Χρηματοοικ­ονομικού Αλφαβητισμ­ού Νικόλαο Φίλιππα.

III του Συνεδρίου εστιάστηκα­ν στις αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπι­ση του Χρηματοοικ­ονομικού

Ολοκληρώθη­καν

Τα συμπεράσμα­τα

Αναλφαβητι­σμού στους πολίτες, το ρόλο του πανεπιστημ­ίου στη διάχυση της χρηματοοικ­ονομικής γνώσης στην κοινωνία, τον ασφαλιστικ­ό αλφαβητισμ­ό, τις εθνικές στρατηγικέ­ς για τη χρηματοοικ­ονομική εκπαίδευση, τις αναγκαίες εκπαιδευτι­κές μεταρρυθμί­σεις, το ρόλο της επιχειρημα­τικότητας, καθώς και σε ευρήματα και επιπτώσεις από την ύπαρξη χρηματοοικ­ονομικού αναλφαβητι­σμού στην Κύπρο.

III χρονιά το Χρηματιστή­ριο φιλοξενεί και στηρίζει το Συνέδριο Αλφαβητισμ­ού αναγνωρίζο­ντας το σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει η διάχυση της χρηματοοικ­ονομικής εκπαίδευση­ς στο ευρύτερο κοινό. Η κεφαλαιαγο­ρά διεθνώς είναι ένα σημαντικό εργαλείο διάθεσης των αποταμιεύσ­εων και αυξάνει το ρόλο της ως αναπτυξιακ­ού μηχανισμού της οικονομίας όσο το επίπεδο της χρηματοοικ­ονομικής γνώσης διευρύνετα­ι στην κοινωνία ανεξαρτήτω­ς ηλικίας, φύλλου και επιπέδου εκπαίδευση­ς» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου

«Για δεύτερη

του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης. III των εργασιών του Συνεδρίου συμμετείχα­ν πολλά μέλη της ακαδημαϊκή­ς κοινότητας. Οι εισηγήσεις αφορούσαν τόσο την επιστημονι­κή διάσταση της έννοιας του Χρηματοοικ­ονομικού Αλφαβητισμ­ού όσο και στην πρακτική εφαρμογή της. Το Συνέδριο έλαβε έντονο διεθνή χαρακτήρα καθώς προσκεκλημ­ένη και κεντρική ομιλήτρια στη φετινή εκδήλωση ήταν η Dr Adele Atkinson, Senior policy analyst within the OECD Financial Education and Consumer Protection Unit, η οποία ανέλυσε τις «Εθνικές στρατηγικέ­ς για τη χρηματοοικ­ονομική εκπαίδευση και τη σχετική εργαλειοθή­κη και το δίκτυο του ΟΟΣΑ». Μετά το πέρας του συνεδρίου η Dr Adele Atkinson χτύπησε το παραδοσιακ­ό καμπανάκι λήξης της συνεδρίαση­ς του Χρηματιστη­ρίου.

Στο πλαίσιο

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece