Naftemporiki

Ο Ρουβίκωνας ξαναχτύπησ­ε...

Με μπογιές στο γαλλικό προξενείο

-

ΠΡουβίκωνα ερίπου δεκαπέντε μέλη του

πραγματοπο­ίησαν επίθεση χθες στο γαλλικό προξενείο στην Αθήνα. Η επίθεση κατά της γαλλικής πρεσβείας πραγματοπο­ιήθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 17:30, από δεκαπέντε περίπου μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές, από την πλευρά της οδού Ακαδημίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία έκανε μία προσαγωγή, ενώ ο Ρουβίκωνας σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσι­αστικού χώρου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η επίθεσή του αυτή έγινε λόγω της συμμετοχής της Γαλλίας στον βομβαρδισμ­ό της Συρίας. Την απερίφραστ­η καταδίκη του εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του για τις φθορές που προξένησαν με ρίψεις χρωμάτων μέλη αντιεξουσι­αστικής ομάδας στην πρεσβεία της Γαλλίας. Το ΥΠΕΞ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «ανάλογες απαράδεκτε­ς ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας», ενώ επισημαίνε­ι ότι «οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητε­ς ενέργειες προκειμένο­υ να εντοπιστού­ν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνη­ς».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίθεση με μπογιές από μέλη του Ρουβίκωνα κατά της πρεσβείας της Γαλλίας και του γαλλικού προξενείου επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση. «Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στη γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι στη Βουλή. Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσι­αστών» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης. «Πάλι έφυγαν σαν κύριοι...» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 ??  ?? Το γαλλικό
προξενείο μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα.
Το γαλλικό προξενείο μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece