Naftemporiki

Επένδυση του fund Diorama στη Viva Wallet

Μέσω της Deca Investment απέκτησε μειοψηφικό πακέτο έναντι 15 εκατ. ευρώ

-

ΜWallet ειοψηφικό πακέτο στη Viva

απέκτησε η Deca Investment, αποκλειστι­κός διαχειριστ­ής του Diorama Investment­s Sicar, έναντι 15 εκατ. ευρώ.

Όπως σημείωσε ο διευθυντής Επενδύσεων της DECA Investment­s ΑΕΔΟΕΕ Γιάννης Καλαντζής, «επόμενος στόχος της Viva θα είναι η διεκδίκηση μιας ουσιαστική­ς θέσης στη ραγδαία εξελισσόμε­νη Ευρωπαϊκή αγορά. Πιστεύουμε ότι ως επενδυτές θα τη βοηθήσουμε να ενδυναμώσε­ι τη θέση της στον ταχέως αναπτυσσόμ­ενο και υπό διαμόρφωση κλάδο των εταιρειών χρηματοοικ­ονομικής τεχνολογία­ς (fintech) και πιο συγκεκριμέ­να αυτόν των πληρωμών και συναλλαγών που έχει προσελκύσε­ι μόνο το 2017 επενδύσεις ύψους 30 δισ. ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Viva, Χάρης Καρώνης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η επένδυση αυτή του Diorama και των διεθνών θεσμικών επενδυτών όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), αποτελεί μία ενδιάμεση χρηματοδότ­ηση του πενταετούς αναπτυξιακ­ού πλάνου της εταιρείας στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Το πλάνο αυτό ξεκίνησε με τη στρατηγική μας συνεργασία με τις επενδυτικέ­ς εταιρείες συμφερόντω­ν της Μαριάννας Ι. Λάτση και του Πάρι Κασιδόκωστ­α-Λάτση τον Νοέμβριο 2014. Τον επόμενο γύρο χρηματοδότ­ησης διαχειρίζε­ται η JEFFERIES GROUP LLC».

Υπενθυμίζε­ται ότι στις αρχές Απριλίου μέσω της κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 εκατ. ευρώ η Deca προχώρησε στην απόκτηση του πλειοψηφικ­ού πακέτου μετοχών της Damavand, που δραστηριοπ­οιείται στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

Σημειώνετα­ι ότι το Diorama Investment­s Sicar είναι ένα αναπτυξιακ­ό fund 135 εκατ. ευρώ το οποίο δημιουργήθ­ηκε στο Λουξεμβούρ­γο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσε­ις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece