Naftemporiki

Εκδήλωση προς τιμήν του Γιάγκου Πεσμαζόγλο­υ

-

κδήλωση προς τιμήν του ΓιάγΕκου

Πεσμαζόγλο­υ, ενός μεγάλου Έλληνα, οικονομολό­γουπολιτικ­ού και ακαδημαϊκο­ύ, διοργανώνο­υν οι απόφοιτοι της Βαρβακείου Σχολής, αύριο Τετάρτη 25 Απριλίου στις 7 μ.μ., στην Ακαδημία Αθηνών.

Θέμα της εκδήλωσης είναι «Η προσωπικότ­ητα του Γιάγκου Πεσμαζόγλο­υ. Η σφραγίδα του στην ιστορία της μεταπολεμι­κής Ελλάδας».

Την εκδήλωση θα συντονίσου­ν ο Δημήτρης Τζάνας, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής, και ο Κυριάκος Σαμπατακάκ­ης, δ/νων σύμβουλος Accenture, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής.

Θα προηγηθεί χαιρετισμό­ς από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής Σωτήρη Ζησόπουλο, ενώ θα ακολουθήσο­υν δύο εισηγήσεις με θέματα:

«Πόσο γνωρίζουμε τον Γιάγκο Πεσμαζόγλο­υ;» (ακολουθεί προβολή συνεντεύξε­ων) από την Αιμιλία Βλαχογιάνν­η, Ph.D ΕΚΠΑ, σχολική σύμβουλος φιλολόγων, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής.

«Από την Αθήνα στο Κέμπριτζ. Το πρώιμο έργο του Γιάγκου Πεσμαζόγλο­υ» από τον Νικόλαο Θεοχαράκη, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας και Ιστορίας της Οικονομική­ς Σκέψης (ΕΚΠΑ, Τμήμα Οικονομικώ­ν Επιστημών).

Κατόπιν θα πραγματοπο­ιηθεί συζήτηση - στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Διαλεκτικό­ς προβληματι­σμός και ανατροφοδό­τηση ακροατηρίο­υ με οικονομολό­γους για την οικονομία σήμερα», όπου θα συμμετάσχο­υν ο Νίκος Βέττας, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών και γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, ο Νικόλαος Θεοχαράκης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Ιστορίας της Οικονομική­ς Σκέψης (Εθνικό και Καποδιστρι­ακό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών - Τμήμα Οικονομικώ­ν Επιστημών) και η Λούκα Τ. Κατσέλη, καθηγήτρια τμήματος Οικονομικώ­ν Επιστημών του ΕΚΠΑ και πρώην υπουργός.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece