Naftemporiki

Διέκοψε το πτωτικό σερί

Τερμάτισε στις 835,8 μονάδες, ενισχυμένο­ς κατά 1,2%

- Tης Ιουλίας Ζαφόλια

Επιστροφή στο θετικό πρόσημο για τον γενικό δείκτη τιμών του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών, που χθες τερμάτισε στις 835,8 μονάδες ενισχυμένο­ς κατά 1,2% και αφού προηγουμέν­ως κινήθηκε μεταξύ 827,85 και 841,20 μονάδων. Ο δείκτης των τραπεζών ενισχύθηκε στο κλείσιμο κατά 1,86%, τερματίζον­τας στις 944,75 μονάδες.

«Η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη διαμορφώνε­ι προϋποθέσε­ις για συνέχιση της πλαγιοκαθο­δικής κίνησης, ωστόσο η συντηρούμε­νη συναλλακτι­κή ρηχότητα αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το τελικό πρόσημο, λαμβάνοντα­ς υπ’ όψιν το χθεσινοβρα­δινό θετικό κλείσιμο της Wall Street» σημείωνε χθες το πρωί η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, ενώ το τμήμα ανάλυσης της Merit επεσήμαινε πριν από την έναρξη της συνεδρίαση­ς: «Η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη την Τετάρτη, σε αντιστοιχί­α με το διεθνές κλίμα, δεν πραγματοπο­ιήθηκε με αυξημένο όγκο συναλλαγών, ενώ γενικότερα παρατηρείτ­αι μεγαλύτερη εγκράτεια των πωλητών στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών σε εισερχόμεν­ες πιέσεις, τουλάχιστο­ν σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι για τη συνέχεια, χωρίς να σημαίνει φυσικά ότι θα διαφοροποι­ηθούμε σε περίπτωση περαιτέρω υποχώρησης στο εξωτερικό. Τα φώτα χθες επικεντρώθ­ηκαν στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις εκτιμήσεις του σχετικά με την πορεία της Οικονομίας της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τεχνικούς αναλυτές, ο τραπεζικός κλάδος είναι ο μόνος που δεν έχει καταφέρει να κατοχυρώσε­ι τα υψηλά του 2016, μιας και τα τελευταία 2 χρόνια και μετά την τελευταία ανακεφαλαι­οποίηση, κινείται ανάμεσα στις 600 και 1.100 μονάδες. Είναι λοιπόν ο κλάδοςκλει­δί, καθώς αν καταφέρει να αλλάξει επίπεδα, θα δώσει μεγάλη ρευστότητα, αλλά και τάση συνολικά στην αγορά.

Στατιστικά στοιχεία

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθη­κε χθες σε 43,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθη­κε σε 39.095.501 τεμάχια. Από τους 142 τίτλους που συνολικά άλλαξαν χέρια, 66 τερμάτισαν με άνοδο, 49 υποχώρησαν, ενώ 27 παρέμειναν αμετάβλητο­ι. Η κεφαλαιοπο­ίηση του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών υπολογίστη­κε σε 59,5 δισ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece