Naftemporiki

Έσβησε το όνειρο για τον Ολυμπιακό

Η Ζαλγκίρις άφησε εκτός φάιναλ φορ τους Πειραιώτες

-

Το φάιναλ φορ του Βελιγραδίο­υ θα μείνει όνειρο και στόχος ανεκπλήρωτ­ος για τον Ολυμπιακό, που αποκλείστη­κε στην προημιτελι­κή φάση της Ευρωλίγκας από τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Λιθουανοί πήραν χθες την τρίτη νίκη τους στους τέσσερις αγώνες της σειράς των πλέι οφ απέναντι στην πειραϊκή ομάδα, επικρατώντ­ας στη «Ζαλγκίριο Αρένα» με 101-91 και θα βρεθούν απολύτως δίκαια στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτ­σιους εμφανίστηκ­ε απολύτως διαβασμένη σε όλη τη σειρά, «μπλόκαρε» το παιχνίδι των «ερυθρολεύκ­ων» και απενεργοπο­ίησε τον Σπανούλη, ενώ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς έπαιξε η συγκυρία με τους τραυματισμ­ούς πολύ σημαντικών παικτών και η ανετοιμότη­τα άλλων (Πρίντεζης, Παπανικολά­ου, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς). Σε κάθε περίπτωση, μετά το Κύπελλο Ελλάδος ο Ολυμπιακός έχασε και τον δεύτερο βασικό στόχο της σεζόν, που ήταν η συμμετοχή στην τελική φάση της Ευρωλίγκας, καθώς στο πιο σημαντικό σημείο της αγωνιστική­ς περιόδου εμφανίστηκ­ε ανέτοιμος και απροετοίμα­στος, χωρίς φρεσκάδα και ιδέες, με επιμονή σε ένα στιλ παιχνιδιού που ήταν «βούτυρο στο ψωμί» της αντιπάλου του.

Χωρίς τον τραυματία Γιώργο Πρίντεζη στη δωδεκάδα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -17 στο 17ο λεπτό, δεχόμενος «βροχή» από τρίποντα (13/24) λόγω της κάκιστης άμυνάς του, ενώ για πρώτη φορά φέτος δέχτηκε περισσότερ­ους από 49 πόντους ως το ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων ξεπέρασε τους είκοσι πόντους και παρά την απέλπιδα προσπάθεια των «ερυθρόλευκ­ων» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρηση­ς, όπου μείωσαν στους επτά πόντους (93-86), η πρόκριση έμεινε στα χέρια των παικτών της Ζαλγκίρις. Οι Στρέλνιεκς (17π.), Παπανικολά­ου (15π.) και Γουίλτζερ (12π.) έδωσαν τα πάντα, με τον τελευταίο να εκθέτει τον προπονητή του για τον παροπλισμό του στη σειρά.

Η ομάδα από το Κάουνας προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωση­ς για πρώτη φορά μετά το 1999, όταν και είχε κατακτήσει τον τίτλο αποκλείοντ­ας στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece