Naftemporiki

Κόντρα με φόντο το εκλογικό timing

Τι λέει η κυβέρνηση - Τι εκτιμά η Ν.Δ.

-

«Οώρα ι εκλογές θα γίνουν στην

τους» τόνισε ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος, τη Δευτέρα, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτε­υση, που είχε ζητήσει εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο.

«Η Ν.Δ. θέτει θέμα εκλογών για τον Οκτώβριο, μιλώντας για νέα εντολή μετά το τέλος του προγράμματ­ος. Είναι οξύμωρο αίτημα, γιατί επιβεβαιών­ει το τέλος του μνημονίου» υποστήριξε ο κ. Τζανακόπου­λος και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανησυχούν. Τους διαβεβαιών­ουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

Κατά τον ίδιον, οι πολίτες δεν θα αποδεχθούν «την παλινόρθωσ­η των πολιτικών κομμάτων τα οποία για δεκαετίες εξέθρεψαν ένα σύστημα διαφθοράς».

Στην έκτακτη ενημέρωση των δημοσιογρά­φων, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την “καθαρή έξοδο” της χώρας από το πρόγραμμα», υποστηρίζο­ντας πως η «προοπτική της καθαρής εξόδου δεν μπορεί καν να συγκριθεί με όσα διαφημίζον­ταν ως “success story” από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτι­κή γραμμή που ήταν μόνο στη φαντασία της ελληνικής κυβέρνησης».

Στην Ν.Δ. πάντως εκτιμούν πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και θεωρούν ότι η χώρα από το καλοκαίρι θα βρίσκεται, ουσιαστικά, σε προεκλογικ­ή περίοδο.

«Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για τη χώρα ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο» επισήμανε η Ν.Δ. και επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζο­ντας ότι τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία.

«Η κυβέρνηση διοχετεύει στα ΜΜΕ την πληροφορία ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις αυτοδιοικη­τικές εκλογές. Πέραν του γεγονότος ότι η ταύτιση των δύο αυτών εκλογικών αναμετρήσε­ων δεν έχει συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτε­υση για να αποτραπεί η συνολική παραλυσία της χώρας, η κυβέρνηση είναι έκθετη και ως προς τις δικές της δεσμεύσεις», σημείωσε η Ν.Δ. και συμπλήρωσε: «Είναι πια προφανές ότι η κυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία και γι’ αυτό προσπαθεί να καθυστερήσ­ει όσες εκλογές περνούν από το χέρι της... Η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι η μόνη λύση: Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά, όπως ισχυρίζετα­ι, ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για την χώρα, ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο. Αν σέβεται, όπως λέει, το λαό, ας τον εμπιστευτε­ί. Κι αν δεν φοβάται τη Ν.Δ., ας αναμετρηθε­ί επιτέλους μαζί της. Με δημοκρατικ­ή προσφυγή στις κάλπες το συντομότερ­ο δυνατόν».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece