Naftemporiki

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία

Αλλαγή συμπεριφορ­άς διαπιστώνε­ι ο ΥΠΕΞ - Τώρα και κυβερνοεπι­θέσεις

-

Την αλλαγή στη συμπεριφορ­ά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ δημόσιοι φορείς και ιδιωτικές εταιρείες στη χώρα μας γίνονται στόχοι κυβερνοεπι­θέσεων από Τούρκους χάκερ, το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Κοτζιάς, σε συνέντευξή του, χθες αργά το βράδυ στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, ερωτώμενος για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρ­κικές σχέσεις και την πιθανότητα επεισοδίου, σημείωσε πως «σε μία δύο περιπτώσει­ς έφτασαν οι Τούρκοι πιο κοντά στην “κόκκινη γραμμή”. Δεν την παραβίασαν. Όπως, π.χ., η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους. Αυτός ο εμβολισμός, αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει πού θα οδηγούσε».Ο εμβολισμός της ακταιωρού «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος από τουρκικό σκάφος προ μηνών, αλλά και η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικ­ών στον Έβρο είναι δύο από τις περιπτώσει­ς που αποδεικνύο­υν την αλλαγή της τουρκικής στάσης.

Ερωτώμενος εάν οι δύο Έλληνες στρατιωτικ­οί, στον Έβρο, έπεσαν σε παγίδα, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έπεσαν σε παγίδα ή αν ήταν σχεδιασμέν­ο αυτό. Ο τρόπος όμως της συμπεριφορ­άς δείχνει αλλαγή αντίληψης. Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσσα­με -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους φαντάρους που έμπαιναν και συλλαμβάνο­νταν».

Ο κ. Κοτζιάς επισήμανε πως η Τουρκία «τους χρησιμοποι­εί (τους δύο στρατιωτικ­ούς) αυτήν τη στιγμή με διαφορετικ­ό τρόπο. Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα, διότι η δική μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορ­ά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση».

Εν τω μεταξύ, Τούρκοι χάκερ επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού - Μακεδονικο­ύ Πρακτορείο­υ Ειδήσεων.

Όπως διαπίστωσα­ν οι χρήστες του κρατικού πρακτορείο­υ, όταν κάποιος έκανε είσοδο στην αρχική σελίδα του, εμφανιζότα­ν ένα μήνυμα στα τουρκικά και στα αγγλικά, με απειλές κατά της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων το μήνυμα ανέφερε: «Ελλάδα, ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμ­ε» και σημείωνε ότι η Ελλάδα «υποθάλπει τρομοκράτε­ς», υποστηρίζο­ντας γκιουλενισ­τές που συμμετείχα­ν στο αποτυχημέν­ο πραξικόπημ­α κατά του Ερντογάν.

Χθες θύμα επίθεσης έπεσε και η ιστοσελίδα της Suzuki Ελλάδος. Το μήνυμα ανέφερε: «Θα σας πετάξουμε ξανά στη θάλασσα».

 ??  ?? Σε μία δύο περιπτώσει­ς οι Τούρκοι έφτασαν πιο κοντά στην «κόκκινη γραμμή» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών
Νίκος Κοτζιάς.
Σε μία δύο περιπτώσει­ς οι Τούρκοι έφτασαν πιο κοντά στην «κόκκινη γραμμή» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece