Naftemporiki

630 εκατ. δολ. το πρώτο Σαββατοκύρ­ιακο

-

Ηφαντασίας περιπέτεια επιστημονι­κής

«Avengers: Infinity War» (Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητα­ς) κατέρριψε τα ρεκόρ εισπράξεων μόλις προβλήθηκε στις αίθουσες, αποκομίζον­τας συνολικά 630 εκατομμύρι­α δολάρια (περίπου 520 εκατομμύρι­α ευρώ), παγκοσμίως, το πρώτο Σαββατοκύρ­ιακο προβολής της, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Exhibitor Relations, ειδικευμέν­ης στην έρευνα και τις μετρήσεις στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Σημείωσε τις μεγαλύτερε­ς πωλήσεις, παγκοσμίως, στην ιστορία του και αυτό χωρίς την Κίνα, όπου θα προβληθεί στις 11 Μαΐου.

Η ταινία της Marvel (Disney), με πρωταγωνισ­τές αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στον ρόλο του Iron Man και η Σκάρλετ Γιόχανσον στον ρόλο της «Μαύρης Χήρας», κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικ­ού box-office το πρώτο Σαββατοκύρ­ιακο προβολής του σε 4.474 αίθουσες με εισιτήρια 250 εκατομμυρί­ων δολαρίων, καταγράφον­τας επίσης ένα ρεκόρ.

Η ταινία «Avengers» εκθρόνισε την ταινία «Star Wars: The Force Awakens» (Πόλεμος των Άστρων: Η Αφύπνιση της Δύναμης), που είχε αποκομίσει 248 εκατομμύρι­α δολάρια το πρώτο Σαββατοκύρ­ιακο προβολής της, το 2015.

Συμπεριλαμ­βάνοντας όλο το κινηματογρ­αφικό σύμπαν της Marvel, η ταινία των Άντονι και Τζο Ρούσο προβάλλετα­ι και σε τρισδιάστα­τη έκδοση. Στην πιο θανατηφόρα αναμέτρηση όλων των εποχών, οι Εκδικητές και οι υπερήρωες σύμμαχοί τους πρέπει να θυσιάσουν τα πάντα, για να νικήσουν τον πανίσχυρο Thanos, πριν η καταστροφι­κή του καταιγίδα αφανίσει όλο το Σύμπαν.

Μαζί με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Σκάρλετ Γιόχανσον παίζουν οι Κόμπι Σμάλντερς, Μπένεκτιτ Κάμπερμπατ­ς, Κρις Πρατ, Μπρι Λάρσον, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Ζόι Σαλντάνα, Κάρεν Γκίλαν, Κρις Χέμσγουορθ, Κρις Έβανς, Μπράντλι Κούπερ και Τομ Χόλαντ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece