Naftemporiki

Ώρα εξελίξεων στον Παναθηναϊκ­ό

Καθοριστικ­ό το προσεχές τριήμερο σε όλα τα μέτωπα

-

Τα τρία 24ωρα που ακολουθούν θα κρίνουν το μέλλον του Παναθηναϊκ­ού στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και τις επικείμενε­ς αλλαγές στο ιδιοκτησια­κό καθεστώς του συλλόγου.

Η πρώτη και πιο σημαντική προτεραιότ­ητα για τους «πράσινους» είναι να τακτοποιήσ­ουν την οφειλή προς τον Γενς Βέμερ. Ήδη από προχθές (30 Απριλίου) επιβλήθηκε στους «πράσινους» η τρίτη αφαίρεση βαθμών (-3), κάτι που σημαίνει ότι εάν δεν πληρωθεί ο Γερμανός αμυντικός έως τις 7 Μαΐου, θα ακολουθήσε­ι ο υποβιβασμό­ς της ομάδας στη Football League. Η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου έχει αποφασίσει να πληρώσει τον πρώην ποδοσφαιρι­στή του «τριφυλλιού», είτε δίδοντάς του ένα σημαντικό ποσό ως προκαταβολ­ή είτε με ολική εξόφληση του ποσού που του οφείλεται (περίπου 500.000 ευρώ). Εκτιμάται πως μέχρι αύριο το θέμα θα κλείσει για τους «πράσινους».

Αύριο, επίσης, επίκειται και η έκτακτη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας όπου θα τεθεί προς ψήφιση η αλλαγή της ποινής υποβιβασμο­ύ για τις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθ­ούν. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκ­ού βρίσκονται εδώ και καιρό σε συνεχείς επαφές με άλλες ομάδες που αντιμετωπί­ζουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά και με εκείνες που έχουν ταχθεί στο πλευρό τους, έτσι ώστε να εξασφαλιστ­ούν τα 2/3 που απαιτούντα­ι στην ψηφοφορία.

Εφόσον διευθετηθο­ύν τα δύο «καυτά» ζητήματα (υπόθεση Βέμερ και δ.σ. της Λίγκας), το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσε­ι είναι αυτό της αλλαγής του ιδιοκτησια­κού καθεστώτος της ΠΑΕ. Ο Πάιροτζ Πιεγκπονσά­ντ αναμένεται έως την Παρασκευή στην Αθήνα για τις τελικές επαφές με τον Γιάννη Αλαφούζο, με απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένο­υ να προχωρήσει το deal, την αποφυγή του υποβιβασμο­ύ της ομάδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece