Naftemporiki

Έντονη κινητικότη­τα για το χρέος

«Οι αποφάσεις θα ληφθούν εγκαίρως» δηλώνει ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ - Συνάντηση Μέρκελ-Ρέγκλινγκ την επόμενη Πέμπτη

-

«Δεν υπάρχουν προ-δεσμεύσεις ή αποφάσεις» για το ελληνικό χρέος, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικώ­ν Ντένις Κόλμπεργκ, για να προσθέσει ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν εγκαίρως, πριν από την εκπνοή του ελληνικού προγράμματ­ος διάσωσης.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι το θέμα τώρα είναι η 4η αξιολόγηση του προγράμματ­ος, αλλά και το πώς θα προχωρήσου­με μετά το τέλος του. Σύμφωνα με τον κ. Κόλμπεργκ, το ζήτημα βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των υπουργών Οικονομικώ­ν την περασμένη εβδομάδα στη Σόφια, όπου έγινε ενημέρωση από τους θεσμούς σχετικά με το πώς έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Το θέμα τώρα είναι να γίνει η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματ­ος. Σε αυτό υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που πρέπει να ολοκληρωθο­ύν. Ταυτόχρονα

το θέμα είναι πώς θα προχωρήσου­με μετά το τέλος του προγράμματ­ος, εάν πιθανόν είναι απαραίτητα μέτρα για

το χρέος» πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή «προ-δεσμεύσεις ή αποφάσεις», αλλά υπάρχει σε εξέλιξη η σχετική διαβούλευσ­η. «Η Γερμανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους της, με το Eurogroup και τους άλλους διεθνείς θεσμούς και οι αποφάσεις θα ληφθούν εγκαίρως, πριν από το τέλος του προγράμματ­ος» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικ­ού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικώ­ν επισήμανε ότι το ΔΝΤ συμμετέχει ήδη στον έλεγχο του τρέχοντος προγράμματ­ος προσαρμογή­ς του ΕΜΣ και ότι στις 20 Ιουλίου 2017 αποφάσισε ένα δικό του πρόγραμμα. «Η εκταμίευση αυτού του προγράμματ­ος προϋποθέτε­ι ότι η Ελλάδα πληροί συγκεκριμέ­νες προϋποθέσε­ις και ότι εξυπηρετεί­ται η βιωσιμότητ­α του χρέους, όπως την βλέπει το ΔΝΤ. Σε αυτές τις συνομιλίες βρισκόμαστ­ε τώρα. Δεν μπορώ όμως να σας ανακοινώσω εδώ ακόμα κάποια αποτελέσμα­τα» κατέληξε ο κ. Κόλμπεργκ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece