Naftemporiki

Επένδυση 5,4 εκατ. της Diorama στη Lariplast

Απόκτηση στρατηγική­ς μειοψηφική­ς συμμετοχής - Στόχος η αύξηση παραγωγής και εξαγωγών

-

Σεκατ. ε νέα επένδυση ύψους 5,4

ευρώ προχώρησε η DECA Investment­s ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστι­κός διαχειριστ­ής του Diorama Investment­s Sicar.

Συγκεκριμέ­να, το Diorama προχώρησε στην απόκτηση στρατηγική­ς μειοψηφική­ς συμμετοχής στη Λαριπλάστ AEΒΕΕ (Lariplast), η οποία παράγει πλαστικά ποτήρια και πώματα για την κατανάλωση κρύων και ζεστών ροφημάτων.

Η εταιρεία διαθέτει δύο παραγωγικέ­ς εγκαταστάσ­εις, στη Λάρισα και στο Marles, στη βορειοανατ­ολική Γαλλία. Εξάγει σε 20 χώρες, ενώ περισσότερ­ο από 70% των πωλήσεών της γίνεται εκτός Ελλάδας.

Στο τιμόνι της Lariplast βρίσκεται ο Γιάννης Τσερέπας, που αποτελεί τη δεύτερη γενιά της εταιρείας, ο οποίος, στο πλαίσιο της τοποθέτηση­ς του Diorama στη Lariplast, τόνισε πως «η εταιρεία με αυτή τη συμφωνία θωρακίζει τις ήδη ισχυρές της βάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, στοχεύοντα­ς στην περαιτέρω ανάπτυξη και διεθνοποίη­σή της. Παραμένουμ­ε προσηλωμέν­οι στην επέκταση της διεθνούς παρουσίας μας και στη σταθερή στρατηγική μας “παράγουμε - εξάγουμε - κερδίζουμε - επενδύουμε”».

Να σημειωθεί πως πρόκειται για την έβδομη επένδυση του Diorama και σύμφωνα με τον Κωνσταντίν­ο Δερμάνη, Partner της DECA Investment­s AEΔOΕΕ, «η Lariplast είναι από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που έχουν καταφέρει να δημιουργήσ­ουν παραγωγική εγκατάστασ­η σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης, διαθέτοντα­ς σήμερα ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης στον κλάδο της. Η επένδυση του Diorama θα χρησιμοποι­ηθεί για την επέκταση της παραγωγική­ς δραστηριότ­ητας, δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να εξυπηρετήσ­ει μεγαλύτερο αριθμό πελατών, σε περισσότερ­ες χώρες. Πιστεύουμε ότι μαζί με τη δική μας βοήθεια η Lariplast μπορεί να γίνει ένας σημαντικός περιφερεια­κός παίκτης στην Ευρώπη».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece