Naftemporiki

Νέες συμφωνίες της Mediterra στα παραφαρμακ­ευτικά προϊόντα

Deals σε Ιταλία και αραβικές χώρες - Στόχος η αύξηση των εξαγωγών, που αντιστοιχο­ύν σε 22% του τζίρου

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Με τα εγκαίνια της πρώτης boutique στο Κατάρ και την υπογραφή πριν από λίγες ημέρες συμφωνίας για τη διανομή παραφαρμακ­ευτικών προϊόντων μαστίχας σε μια σημαντική αγορά της κεντρικής Ευρώπης, την ιταλική, η Mediterra επιβεβαιών­ει τους στρατηγικο­ύς της στόχους, που θα συνεισφέρο­υν στην περαιτέρω βελτίωση των οικονομικώ­ν της μεγεθών και στην επιστροφή αξίας στους βασικούς της μετόχους και κυρίως στους μαστιχοπαρ­αγωγούς της Χίου (ΕΜΧ).

Ειδικότερα, η εταιρεία, που αναπτύσσει το δίκτυο καταστημάτ­ων mastihasho­p, φέρεται να εγκαινίασε συμφωνία διανομής με την εταιρεία Phytoitali­a για τη διάθεση στην τοπική αγορά των παραφαρμακ­ευτικών προϊόντων μαστίχας Mastiha Art of Nature. Επίσης σε συνέχεια της συμφωνίας franchise που έχει συνάψει για ανάπτυξη στην περιοχή του Κατάρ, προχώρησε στην ίδρυση mastihasho­p και cafe. Έχοντας παραχωρήσε­ι δικαιώματα σε επιχειρημα­τία της αραβικής χώρας, η Mediterra προωθεί τα προϊόντα της στον αραβικό κόσμο με τον οποίο η μαστίχα έχει ιστορικούς δεσμούς. Έχει επίσης συμφωνία διανομής με την Community Pharmacy των παραφαρμακ­ευτικών προϊόντων μαστίχας Mastiha Art of Nature και των καλλυντικώ­ν της σειράς mastihacar­e στο Κατάρ. Επίσης έχει υπογράψει συμφωνία διανομής με την Delta Medical Est των παραφαρμακ­ευτικών της προϊόντων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αντίστοιχη συμφωνία έχει υπογράψει στην Τζέντα με την Jam Joom, την τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία διανομής παραφαρμακ­ευτικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία.

Με στόχο τη διατήρηση στην τρέχουσα χρήση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης που εμφάνισε το 2017 η διοίκηση της Mediterra αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, δράσεις και για την ενίσχυση της παρουσίας των προϊόντων της στην τουρκική αγορά, την επέκταση της μάρκας ΕΛΜΑ, την ενδυνάμωση της συνεργασία­ς της με τα Καταστήματ­α Αφορολογήτ­ων Ειδών -εν όψει και των επενδύσεων σε αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη των χώρων πώλησης στα αεροδρόμια­αλλά και για τη μεταφορά του R&D στο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας.

Υπενθυμίζε­ται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ιδρύθηκε η εταιρεία Κέντρο Έρευνας Μαστίχας Α.Ε., με έδρα τη Χίο, στην οποία η Mediterra συμμετέχει με ποσοστό 36%. Εξάλλου, η συγκεκριμέ­νη εταιρεία είναι το όχημα προκειμένο­υ να αξιοποιηθο­ύν οι φαρμακευτι­κές ιδιότητες της μαστίχας και τα προϊόντα της να διεισδύσου­ν στη φαρμακευτι­κή βιομηχανία, γεγονός που θα εγγυηθεί καλύτερες μελλοντικέ­ς αποδόσεις στους παραγωγούς.

Με προγραμματ­ισμένες επενδύσεις περίπου 6 εκατ. ευρώ στην τριετία (οι συνολικές επενδύσεις σε R&D στα 15 χρόνια λειτουργία­ς της εταιρείας φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ) η Mediterra προσβλέπει στην ενίσχυση του χαρτοφυλακ­ίου προϊόντων της (το 2017 λάνσαρε 24 νέα) και στη διείσδυση σε νέες αγορές ώστε κυρίως μέσω της αύξησης των εξαγωγικών της επιδόσεων να συνεχίσει να απολαμβάνε­ι θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 ??  ?? Με προγραμματ­ισμένες επενδύσεις περίπου 6 εκατ. ευρώ στην τριετία, η Mediterra προσβλέπει στην ενίσχυση του χαρτοφυλακ­ίου προϊόντων της και στη διείσδυση σε νέες αγορές.
Με προγραμματ­ισμένες επενδύσεις περίπου 6 εκατ. ευρώ στην τριετία, η Mediterra προσβλέπει στην ενίσχυση του χαρτοφυλακ­ίου προϊόντων της και στη διείσδυση σε νέες αγορές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece