Naftemporiki

Σημαντική ενίσχυση ενεργητικο­ύ στα 6,792 δισ.

-

Ατης ισθητή άνοδο ενεργητικο­ύ,

τάξεως του 0,31%, σημείωσε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του μήνα και διαμορφώθη­κε στα 6,792 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), σε αντίθετη φορά κινήθηκαν τα μερίδια, καθώς μειώθηκαν κατά 0,03%, ποσοστό που αντιστοιχε­ί σε αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 2,699 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν, επίσης, θετικό 0,18%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 16 έκλεισαν με κέρδη, οι 3 με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Την υψηλότερη μέση ανοδική κίνηση καθαρών τιμών επέτυχαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,93%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,84% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,54%. Υπήρξε συνέχιση της ανόδου των Ομολογιακώ­ν Α/Κ Ελλάδας, με μέσο πρόσημο ημερήσιας απόδοσης 0,46%. Στον αντίποδα, οι 3 κατηγορίες που κατέγραψαν μέση αρνητική απόδοση ήταν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής (-0,74%), τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών (0,17%) και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών (-0,06%).

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, με αυξημένη τη συναλλακτι­κή αξία έναντι των προηγούμεν­ων ημερών. Παρά το αρνητικό ισοζύγιο, η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζ­εται μικτή προς θετική. Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 3,121 εκατ. ευρώ. Ακολούθησα­ν σε αξία ρευστοποιή­σεων τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 830 χιλ. ευρώ και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 603 χιλ. ευρώ.

Αντιθέτως, σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 966 χιλ. ευρώ, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 547 χιλ. ευρώ, τα Funds of Funds Μετοχικά με 414 χιλ. ευρώ και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 233 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece