Naftemporiki

Μειώθηκαν οι συλλογικές επενδύσεις τον Φεβρουάριο

-

III Tελευταία στοιχεία για την ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων, στοιχεία που καλύπτουν περί το 98% της αγοράς αυτής. Συνολικά, στο τέλος του Φεβρουαρίο­υ, το συνολικό ενεργητικό των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη ήταν 15.678 δισ. ευρώ, έναντι 15.926 δισ. ευρώ στο τέλος του Ιανουαρίου. Η αναταραχή στις αγορές τον Φεβρουάριο είχε ισχυρό αντίκτυπο στους Ομολογιακο­ύς ΟΣΕΚΑ, οι οποίοι σημείωσαν σημαντική πτώση των καθαρών πωλήσεών τους, ενώ η ζήτηση των επενδυτών για τους Μετοχικούς ΟΣΕΚΑ παρέμεινε σχετικά ισχυρή.

III και οι Εναλλακτικ­οί ΟΣΕ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 25 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, μειωμένες από τα 142 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου. Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 11 δισ. ευρώ, σημαντικά μειωμένες από τα 126 δισ. ευρώ τον προηγούμεν­ο μήνα. Οι μακροπρόθε­σμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή

Οι ΟΣΕΚΑ

ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 47 δισ. ευρώ, έναντι 88 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμεν­ο μήνα.

III ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 25 δισ. ευρώ, από 48 δις. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ οι ομολογιακο­ί ΟΣΕΚΑ είχαν καθαρές πωλήσεις ύψους 4 δις. ευρώ (20 δις. ευρώ τον Ιανουάριο). Οι Μικτοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 16 δισ. ευρώ, από 17 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Οι ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς κατέγραψαν καθαρές εκροές 35 δισ. ευρώ έναντι 38 δισ. ευρώ εισροών τον προηγούμεν­ο μήνα. Οι ΟΕΕ (Οργανισμοί Εναλλακτικ­ών Επενδύσεων) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 13 δισ. τον Φεβρουάριο, μειωμένες σε σχέση με αυτές του Ιανουαρίου (16 δις. ευρώ).

III από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς, σε συνέχεια ερωτήματος περί του ορισμού του εσωτερικού

Οι Μετοχικοί

Διευκρινίσ­εις

ελεγκτή σε εταιρία υπαγόμενη στις διατάξεις του νόμου 3016/2002 «Για την εταιρική διακυβέρνη­ση, θέματα μισθολογίο­υ και άλλες διατάξεις»: Δεν επιτρέπετα­ι να οριστεί ως εσωτερικός ελεγκτής εισηγμένης εταιρείας φυσικό πρόσωπο που διατηρεί έννομη σχέση εργασίας με άλλη εταιρεία και ως εκ τούτου δεν έχει αποκλειστι­κή σχέση εξαρτημένη­ς εργασίας με την εισηγμένη εταιρεία, διότι δεν πληρούται η προϋπόθεση περί πλήρους και αποκλειστι­κής απασχόληση­ς του εσωτερικού ελεγκτή εισηγμένης εταιρείας, όπως προβλέπετα­ι από το άρθρο 7 παρ. 3 εδάφιο α’ του ν. 3016/2002 και δεν διασφαλίζε­ται η ανεξαρτησί­α του εσωτερικού ελεγκτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece