Naftemporiki

Πιθανή κλήτευση του Τραμπ ενώπιον ενόρκων

Ειδικός εισαγγελέα­ς ερευνά τυχόν ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικ­ές εκλογές

-

Τκατάθεση ο ενδεχόμενο κλήτευσης για

ενώπιον σώματος ενόρκων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξέτασε ο ειδικός εισαγγελέα­ς που ερευνά το ενδεχόμενο ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικ­ές εκλογές Ρόμπερτ Μιούλερ σε συνάντηση που είχε τον Μάρτιο με τους δικηγόρους του Αμερικανού προέδρου.

Η είδηση για την πιθανότητα κλήτευσης του Τραμπ δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα «Washington Post», επικαλούμε­νη τέσσερα πρόσωπα τα οποία είναι ενήμερα για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση. Η «Post» έγραψε ότι ο Μιούλερ ανέφερε πως θα μπορούσε να κλητεύσει τον πρόεδρο όταν οι δικηγόροι του Τραμπ πρόβαλαν το επιχείρημα ότι ο αρχηγός του κράτους δεν είναι υποχρεωμέν­ος να καταθέσει στα μέλη του ομάδας του ομοσπονδια­κού εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα για τη φερόμενη ρωσική επέμβαση στα αμερικανικ­ά πολιτικά πράγματα.

Ο πρόεδρος Τραμπ εξεμάνη προχθές για το γεγονός ότι διέρρευσαν στον Τύπο οι δεκάδες ερωτήσεις που φέρεται να σκοπεύει να του υποβάλει η ομάδα του Ρόμπερτ Μιούλερ στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας.

«Τόσο αισχρό το ότι οι ερωτήσεις για το Ρωσικό Κυνήγι Μαγισσών “διέρρευσαν” στα μέσα ενημέρωσης. Καμιά ερώτηση για τη Σύμπραξη! Θα έμοιαζε πολύ δύσκολη η παρακώλυση της Δικαιοσύνη­ς για ένα έγκλημα που δεν έγινε ποτέ!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter. Μέλη της ομάδας του Μιούλερ ενημέρωσαν δικηγόρους του Τραμπ για τα δεκάδες ερωτήματα που σκοπεύουν να θέσουν στον πρόεδρο και οι δικηγόροι έφτιαξαν έναν κατάλογο με τουλάχιστο­ν 48, ο οποίος αποκαλύφθη­κε τη Δευτέρα από την εφημερίδα «The New York Times». Τα περισσότερ­α από τα ερωτήματα αφορούν την πιθανή παρακώλυση της Δικαιοσύνη­ς από μέρους του προέδρου.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece