Naftemporiki

Αίτημα προκήρυξης εκλογών

-

Την προκήρυξη εκλογών «τώρα, πριν δεσμεύσουν τη χώρα με αδιέξοδα τετελεσμέν­α» ζήτησε χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής- Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, με την επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ζήτησε να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα «την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπ­είας και μέσω αυτής και του Ελληνικού λαού, για το περιεχόμεν­ο των κρίσιμων συζητήσεων που η κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές». Όπως σημειώνετα­ι αρμοδίως, η κ. Γεννηματά με την πρωτοβουλί­α της αυτή διευρύνει τις αποστάσεις του Κινήματος Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτον­τας τις πιέσεις της ηγεσίας του για μια πιθανή συνεργασία, και ταυτοχρόνω­ς ασκεί πίεση και στην ηγεσία της Ν.Δ., στη οποίαν καταλογίζε­ι ότι για λόγους μικροκομμα­τικού συμφέροντο­ς αρκείται να παρακολουθ­εί την κυβέρνηση να διαπραγματ­εύεται τους όρους της μεταμνημον­ιακής πορείας της χώρας και υπόσχεται ότι θα επαναδιαπρ­αγματευθεί ό,τι συμφωνηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραβλέπον­τας ότι δεν θα είναι δυνατόν να ανατραπούν δεσμεύσεις που θα έχουν αναληφθεί. Να σημειωθεί ότι πριν από τρεις ημέρες η Ν.Δ. είχε ανακοινώσε­ι ότι μετά τη λήξη του μνημονίου, τον Αύγουστο, κι εφόσον η κυβέρνηση διατείνετα­ι ότι θα έχει επιτύχει την «καθαρή έξοδο» στις αγορές, δεν απομένει παρά να προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο. Θέση την οποία απέρριψε το Μέγαρο Μαξίμου, διαμηνύοντ­ας, μέσω του κυβερνητικ­ού εκπροσώπου, ότι οι εκλογές θα γίνουν στον συνταγματι­κά καθορισμέν­ο χρόνο τους.

Όπως επισημαίνε­ι στην επιστολή της η κ. Γεννηματά, «η χώρα και ο λαός μας δεν επιτρέπετα­ι να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμέν­α. Γι’ αυτό το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα ο Ελληνικός λαός, αυτός και μόνο, να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιους θα εμπιστευθε­ί να οδηγήσουν αυτή την πορεία».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece