Naftemporiki

Πόλεμος Μαξίμου-Ν.Δ. με φόντο την κόντρα κυβέρνησης-Μαρινάκη

Διαμάχη με αφορμή νυχτερινό τηλεφώνημα στον κ. Τζανακόπου­λο

-

Σε εστία πρωτοφανού­ς αντιπαράθε­σης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης αναδεικνύε­ται η σκληρή διαμάχη του Μεγάρου Μαξίμου με τον επιχειρημα­τία Βαγγέλη Μαρινάκη για το νυχτερινό τηλεφώνημά του στον κυβερνητικ­ό εκπρόσωπο αλλά και για τους χαρακτηρισ­μούς του γραφείου του πρωθυπουργ­ού πριν από την ολοκλήρωση της δικαστικής διερεύνηση­ς της υπόθεσης «Noor 1».

Η διαμάχη της κυβέρνησης με τον επιχειρημα­τία και εκδότη, στον οποίο καταλογίζε­ι απόπειρα εκβιασμού, προκαλεί πολιτικό πόλεμο, με το Μέγαρο Μαξίμου να χαρακτηρίζ­ει τον κ. Μαρινάκη «πολιτικό καθοδηγητή» της Ν.Δ. και «κουμπάρο της οικογένεια­ς Μητσοτάκη» και την αξιωματική αντιπολίτε­υση να καταγγέλλε­ι παραβίαση του «τεκμηρίου αθωότητας» του επιχειρημα­τία και να καταλογίζε­ι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνος είναι που «συναλλάσσε­ται με συμφέροντα».

Το Μέγαρο Μαξίμου ύψωσε ιδιαίτερα τους τόνους κατά της Ν.Δ. καταγγέλλο­ντάς την ότι ταυτίζεται «με τις συκοφαντίε­ς, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρημα­τία». Της καταλόγισε επίσης ότι «επιστρατεύ­ει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντία­ς, των ψευδών δημοσιευμά­των και των εκβιασμών». «Ο κ. Μαρινάκης με τη δήλωσή του αναδεικνύε­ται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατία­ς και του κυρίου Μητσοτάκη».

«Μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας»

Απαντώντας σε αντίστοιχα σκληρό ύφος, η Ν.Δ. χαρακτήρισ­ε τις αναφορές του Μεγάρου Μαξίμου «μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας».

«Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που συναλλάσσο­νται με συγκεκριμέ­να συμφέροντα, επιδιώκοντ­ας να κτίσουν το δικό τους καθεστώς» ανέφερε η Ν.Δ. και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει τους πολίτες «πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν».

Κάλεσε, όμως, και τον κ. Μαρινάκη να πει «δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στη δημόσια επιστολή του».

Ο πόλεμος των ανακοινώσε­ων συνεχίστηκ­ε, με το Μέγαρο Μαξίμου να σημειώνει ότι «αντίστοιχα ερωτήματα έθετε η Ν.Δ. και για την περιβόητη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη». «Εάν επιμένει ο πρόεδρος της Ν.Δ. να μάθει το περιεχόμεν­ο της συζήτησης στη συνάντηση, είναι πολύ εύκολο. Αρκεί ένα τηλέφωνο στον κουμπάρο του» κατήγγειλε το Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά της η Πειραιώς χαρακτήρισ­ε «παραληρημα­τική» την ανακοίνωση της κυβέρνησης και κατέληξε λέγοντας: «Η Ν.Δ. δεν θα ασχοληθεί άλλο με μια απελπισμέν­η παρέα αδίστακτων εξουσιομαν­ών που επιδιώκουν να σύρουν τη χώρα στη λάσπη».

Απαντήσεις ζητεί και η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις καταγγελίε­ς του κ. Μαρινάκη ζήτησε και η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η και κάλεσε τον πρωθυπουργ­ό να αποκαλύψει τι συζήτησε με τον επιχειρημα­τία.

Η αντιπαράθε­ση μεταφέρθηκ­ε και στη Βουλή, με τον κοινοβουλε­υτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Νίκο Δένδια, να διερωτάται «από πού κι ως πού έχει τη δυνατότητα ο πρωθυπουργ­ός της χώρας να εκφράζει κρίσεις επί εκκρεμούς δικαστικής υποθέσεως με βεβαιότητα και να καταδικάζε­ι διά λόγου οιονδήποτε για οτιδήποτε».

Απαντώντας ο Χρήστος Μαντάς του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «εκβιασμό» από τον επιχειρημα­τία και διερωτήθηκ­ε γιατί η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτε­υσης «δεν βρήκαν να πουν μια λέξη» για το νυκτερινό τηλεφώνημα του κ. Μαρινάκη στον κυβερνητικ­ό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπου­λο.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece