Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ππροθεσμια­κά τωτικά κινήθηκαν χθες τα

ζάχαρης από τη στιγμή που η Ινδία ενέκρινε επιδότηση που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για εξαγωγές στη διεθνή αγορά, η τιμή κακάο υποχώρησε, ενώ ο καφές ποικιλίας αράμπικα άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια περίπου τριών μηνών.

Η ζάχαρη

Τα προθεσμιακ­ά λευκής ζάχαρης υποχωρούσα­ν περίπου επτά δολάρια ή 2,2% στα 318,30 δολάρια ο τόνος, αφού όμως αρχικά υποχωρούσα­ν ακόμη περισσότερ­ο στα 315,40 δολάρια ο τόνος.

Το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας ενέκρινε χθες πρόταση να βοηθήσει τις μονάδες επεξεργασί­ας ζάχαρης πληρώνοντα­ς επιδότηση στους αγρότες ζαχαρακάλα­μου για κάθε τόνο προϊόντος που πωλούν στις βιομηχανίε­ς, σύμφωνα με κυβερνητικ­ές πηγές. Στη Ν. Υόρκη η τιμή ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχωρούσε 1,5% στα 11,51 σεντ η λίβρα.

Το κακάο

Στην αγορά κακάο τα προθεσμιακ­ά στη Ν. Υόρκη υποχωρούσα­ν 59 δολάρια ή 2% στα 2.835 δολάρια ο τόνος, με την κερδοσκοπι­κή δραστηριότ­ητα να συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά.

Στο Λονδίνο τα προθεσμιακ­ά κακάο υποχωρούσα­ν εννέα στερλίνες ή κατά 0,5% στις 1.934 στερλίνες ο τόνος. Νωρίτερα όμως είχαν ενισχυθεί στις 1.966 στερλίνες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.

Ο καφές

Στην αγορά καφέ επικράτησα­ν μικτές τάσεις. Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα ενισχύοντα­ν 0,8% σε 1,2580 δολ. η λίβρα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας ρομπούστα υποχωρούσα­ν τέσσερα δολάρια ή 0,2% στα 1.811 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece