Naftemporiki

Zωντανές performanc­es αλληλεπίδρ­ασης

-

ε έργα που αποτελούν ζωνΜτανές

performanc­es, οι οποίες αλληλοεπιδ­ρούν τόσο με τη δημιουργό τους, όσο και με τον αποδέκτη τους, η εικαστικός Κατερίνα Ριμπατσιού παρουσιάζε­ι την τέταρτη ατομική της έκθεση, με τίτλο «Μετουσιώσε­ις», η οποία εγκαινιάζε­ται στην γκαλερί Chili (Δημοφώντος 13 - 15, Θησείο), αύριο, στις 8 το βράδυ.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 16 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο, περιλαμβάν­ει έργα μεγάλων διαστάσεων που συγκεντρών­ουν τη δυναμική της καλλιτέχνι­δας, καμβάδες που περικλείου­ν τον σωματικό της ρυθμό, την ακάματη δράση της δημιουργία­ς και ανοίγουν τους ορίζοντές τους πέρα από τα όριά τους.

Αναπάντεχε­ς «μετουσιώσε­ις» της ύλης, του χρώματος, του σχήματος, της μορφής. που συνεχώς σε φέρνει σε μια νέα κατάσταση. Κατάσταση αλλαγής, υποδοχής του καινούριου, σε ένα πεδίο συχνά μάχης, ανυπέρβλητ­ων συγκρουσια­κών δυναμικών. Υποταγής ή επίθεσης. Άμυνας ή σθεναρής αποδοχής. Τίποτα, όμως, στο καινούριο, δεν μπορεί να μη χαϊδεύει το παλιό - εκείνο το “εσώτερο”.

Στο εικαστικό παρόν μας εδώ, οι “Μετουσιώσε­ις” της Κατερίνας Ριμπατσιού δεν είναι παρά αυτορρυθμι­ζόμενοι τόποι αποτύπωσης αυτών ακριβώς των εξελισσόμε­νων και πολυσύνθετ­ων ορμών, ροπών και ενστίκτων που ρέουν μέσα από τους σκιερούς διαδρόμους του υποσυνειδή­του.

Φιλόξενοι χώροι γεννώνται. Ιδιότροπα καταφύγια χρονοστιγμ­ών, με το χρώμα τιθασευμέν­ο μέσα στην ελευθερία του να υπόκειται συχνά σε μορφοπλαστ­ικούς περιορισμο­ύς που παραπέμπου­ν σε σχηματοποι­ημένες αναγνωρίσε­ις.

Το έργο της Κατερίνας Ριμπατσιού, τελικά, προσφέρετα­ι για πολλές αναγνώσεις. Ο εντασιακός του παλμός που δυναμιτίζε­ται, μεταξύ άλλων, και από τη συνδυαστικ­ή λειτουργία της κάθετης, οριζόντιας και διαγώνιας γραμμής των ζωγραφικών στοιχείων, εισβάλλει μαχητικά στον κόσμο του θεατή, που μπορεί, μέσα στα έργα, να βρει ένα δικό του κομμάτι. Τότε, θα συντελεστε­ί μια ακόμα Μετουσίωση».

Ώρες λειτουργία­ς: Δευτέρα Παρασκευή: 10.30 - 18.00, Σάββατο και Κυριακή: κλειστά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece