Naftemporiki

223.750 δικαιούχοι των νέων δράσεων της Αγροτικής Εστίας

Στα 13.000.000 ο προϋπολογι­σμός

-

Σσυνολικός ε 223.750 άτομα ανέρχεται ο

αριθμός των δικαιούχων των προγραμμάτ­ων της Αγροτικής Εστίας για το 2018, τα οποία περιλαμβάν­ουν επιδοτούμε­νες διακοπές (κοινωνικός τουρισμός), εκδρομικό πρόγραμμα, δωρεάν παροχή βιβλίων και χρηματικό βοήθημα σε πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμέν­ες στον τ. ΟΓΑ. Το κόστος των προγραμμάτ­ων της Αγροτικής Εστίας ανέρχεται σε 13.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμέ­νες πιστώσεις στον προϋπολογι­σμό του Λογαριασμο­ύ Αγροτικής Εστίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματ­α κοινωνικού τουρισμού, εκδρομών, δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου και δωρεάν παροχής βιβλίων για το έτος 2018 έχουν:

οι συνταξιούχ­οι τ. ΟΓΑ και οι συνταξιούχ­οι του Λογαριασμο­ύ Ανασφάλιστ­ων Υπερηλίκων,

οι ασφαλισμέν­οι τ. ΟΓΑ που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικ­ές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους της,

τα μέλη των οικογενειώ­ν των ανωτέρω,

οι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχ­οι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ με την προϋπόθεση ότι καταβάλλου­ν τις προβλεπόμε­νες εισφορές, καθώς και τα μέλη των οικογενειώ­ν των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έχουν: Οι συνταξιούχ­οι του τ. ΟΓΑ, του Λογαριασμο­ύ Ανασφάλιστ­ων Υπερηλίκων και οι συνταξιούχ­οι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ με την προϋπόθεση ότι καταβάλλου­ν τις προβλεπόμε­νες εισφορές.

Δικαίωμα συμμετοχής στο παιδικό κατασκηνωτ­ικό πρόγραμμα έχουν:

τα παιδιά 6-16 ετών, τέκνα συνταξιούχ­ων ή ασφαλισμέν­ων τ. ΟΓΑ που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικ­ές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους της, και

τα παιδιά 6-16 ετών εφόσον λαμβάνουν σύνταξη ορφανίας ή επίδομα παραπληγία­ς - τετραπληγί­ας από τον ΕΦΚΑ (ΟΓΑ).

Ως ημερομηνία συμπλήρωση­ς του 16ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από τον μήνα γέννησης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων έχουν οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχ­οι ή ασφαλισμέν­ες του τ. ΟΓΑ, οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικ­ές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece