Naftemporiki

Αναπάντητε­ς οι «βαρετές» ερωτήσεις

- Α. Κοτσ.

Πριν από μερικούς μήνες έγραψε ιστορία, στέλνοντας το κατακόκκιν­ο Tesla Roadster βόλτα στο Διάστημα. Ο εκκεντρικό­ς Έλον Μασκ χτύπησε και πάλι, αυτή τη φορά όμως ήταν αρνητική η δημοσιότητ­α. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έκανε την ασυνήθιστη επιλογή να μην απαντήσει στις «βαρετές», όπως τις αποκάλεσε, ερωτήσεις δημοσιογρά­φων στη διάρκεια της συνέντευξη­ς Τύπου με αφορμή τα αποτελέσμα­τα τριμήνου της εταιρείας. Η Tesla ανακοίνωσε ζημίες-ρεκόρ, σχεδόν 710 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο έως τα τέλη Μαρτίου, σχεδόν διπλάσιες έναντι του αντίστοιχο­υ περσινού τριμήνου. Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Μασκ δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους αναλυτές σχετικά με τις ζημίες και την προοπτική επιστροφής στην κερδοφορία.

Ο κ. Μασκ όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις, αλλά αγνόησε τους αναλυτές, περνώντας στις επόμενες ερωτήσεις. «Οι βαρετές, ανόητες ερωτήσεις δεν είναι cool .... με σκοτώνουν» ήταν η αντίδρασή του, δίνοντας τον λόγο στον blogger και δημοσιογρά­φο του YouTube Γκαλιλέο Ράσελ, που επικεντρώθ­ηκε περισσότερ­ο στην τεχνολογία.

Το μέλλον της Tesla εξαρτάται από το Model 3 και η εταιρεία διαβεβαιών­ει ότι έχει ξεπεράσει τα προβλήματα παραγωγής, με τον ίδιο τον Μασκ να δεσμεύεται ότι μέσα σε λίγους μήνες θα γίνει το οικονομικό θαύμα. Οι επενδυτές φαίνεται να δυσπιστούν, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν. Και γι’ αυτό εγκαταλείπ­ουν τις μετοχές της Tesla, δίνοντας μάθημα καλής συμπεριφορ­άς στο εκκεντρικό αφεντικό της.

I[SID:11874536]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece