Naftemporiki

Εθνική Ασφαλιστικ­ή: Ανοίγει εκ νέου το data room

Σημαντικά ενισχυμένα τα μεγέθη

-

ΆΕθνική νοιξε το data room για την

Ασφαλιστικ­ή προκειμένο­υ να προχωρήσου­ν οι διαδικασίε­ς για τη συνέχεια του διαγωνισμο­ύ που αφορά την πώληση της εταιρείας. Στόχος της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας είναι η ολοκλήρωση του project εντός διμήνου, δηλαδή μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Οι δύο κινεζικές εταιρείες Fosun και Gongbao επέμειναν πολύ για συνέχιση της ίδιας διαγωνιστι­κής διαδικασία­ς, άποψη που τελικώς επικράτησε και σε ό,τι αφορά τον μέτοχο.

Μολονότι οι δύο εταιρείες που συμμετέχου­ν στον αρχικό διαγωνισμό και συνεχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον έχουν εξετάσει σε βάθος τα στοιχεία της ασφαλιστικ­ής, εντούτοις λόγω του χρόνου που διήρκεσε ο διαγωνισμό­ς, το data room ανοίγει εκ νέου, προκειμένο­υ να πραγματοπο­ιηθεί μία επικαιροπο­ίηση των στοιχείων με βάση την τρέχουσα χρονιά και επομένως τις τρέχουσες εργασίες της εταιρείας.

Παρά τα προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσ­ει ο μεγάλος χρόνος διάρκειας του διαγωνισμο­ύ για την ασφαλιστικ­ή τα αποτελέσμα­τα της επιχείρηση­ς είναι εντυπωσιακ­ά.

Το 2017 η Εθνική Ασφαλιστικ­ή συνέχισε να κατέχει την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά με το συνολικό μερίδιό της να διαμορφώνε­ται στο 15,47% (21,24% στον Κλάδο Ζωής και 9,84% στους Γενικούς Κλάδους).

Η εταιρεία παρουσίασε αύξηση της κερδοφορία­ς το 12μηνο του 2017 κατά 27,9%, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 73,9 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η συνολική παραγωγή για την ίδια περίοδο ανήλθε σε 587,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζο­ντας αύξηση κατά 1,8% έναντι του 2016. Θεαματική πορεία κατέγραψε και το δίκτυο Bancassura­nce, όπου σημειώθηκε άνοδος στα εγγεγραμμέ­να ασφάλιστρα κατά 28,3%.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία κατέγραψε το 2017 σημαντική βελτίωση στους κεφαλαιακο­ύς της δείκτες στο πλαίσιο Φερεγγυότη­τας ΙΙ και ιδιαίτερα σε αυτούς χωρίς μεταβατικά μέτρα, λένε οι επίσημες ανακοινώσε­ις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece