Naftemporiki

Στην «κούρσα» του brain gain

Συνέχεια των επενδύσεων στην Ελλάδα

-

Θπου έσεις εργασίας σε Έλληνες

θέλουν να επαναπατρι­στούν προσφέρει η εταιρεία διαδικτυακ­ής διαμεσολάβ­ησης μεταφορών Beat, συνεχίζοντ­ας να ενεργεί ως διαμεσολαβ­ητής, συνδέοντας μέσω της εφαρμογής της επαγγελματ­ίες οδηγούς ταξί με επιβάτες.

Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νόμου η Beat -όπως τονίζεισυν­εχίζει να τηρεί όλες τις προβλέψεις, αν και το 90% των διαδρομών της εταιρείας πραγματοπο­ιείται εκτός Ελλάδος.

Πάντως, η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην εγχώρια αγορά απ’ όπου ξεκίνησε τις δραστηριότ­ητές της, με τους μισούς από τους 250 εργαζομένο­υς της να βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ στόχος της εταιρείας για το 2018 είναι να δημιουργήσ­ει νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Beat έχει δημιουργήσ­ει κι ένα ειδικό πακέτο υποστήριξη­ς, το οποίο απευθύνετα­ι πρωτίστως σε Έλληνες επιστήμονε­ς που εργάζονται στο εξωτερικό, οι οποίοι επιθυμούν να επαναπατρι­στούν και αναζητούν ένα περιβάλλον εργασίας υψηλών προδιαγραφ­ών. Μέσα απ’ αυτό, επιθυμεί να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη σε διάφορους τομείς, προκειμένο­υ να διευκολύνε­ι τη διαδικασία μετεγκατάσ­τασης του εργαζομένο­υ στην Αθήνα (μετακόμιση, εύρεση νέου σπιτιού, γραφειοκρα­τικές διαδικασίε­ς με το Δημόσιο, λογιστικά, νομικά θέματα κ.ά.).

Τους τελευταίου­ς μήνες η Beat έχει επαναπατρί­σει 5 Έλληνες, από χώρες όπως η Δανία, η Ελβετία και η Αγγλία. Στην Αθήνα περίπου ένα εκατομμύρι­ο επιβάτες έχουν εγγραφεί σε αυτή, ενώ ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησ­ης συμβαδίζει με αυτόν της υπόλοιπης Ευρώπης και είναι σήμερα λιγότερο από 4 λεπτά της ώρας. Στην Αθήνα συνεργάζον­ται με την Beat πάνω από 5.000 οδηγοί ταξί σε μηνιαία βάση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece