Naftemporiki

4 νέα καταστήματ­α σε δύο χρόνια από την Praktiker

Εγκαίνια στην Ανθούσα - Οι προοπτικές του b2b Center

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Τέσσερα νέα καταστήματ­α σχεδιάζει να αναπτύξει την επόμενη διετία η Praktiker Hellas, στο πλαίσιο business plan για επέκταση σε στρατηγική­ς σημασίας αγορές, εδραίωση της ισχυρής της θέσης στο DIY & Home Improvemen­t και επέκταση στην εξυπηρέτησ­η του κλάδου HοReCa.

Για τα παραπάνω δεσμεύτηκε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ιωάννης Σελαλμαζίδ­ης, μιλώντας χθες στην έναρξη της τελετής εγκαινίων του νέου καταστήματ­ος της αλυσίδας στην Ανθούσα (με θέμα: το σπίτι σου ανθίζει στα Praktiker), παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκη­σης, της εκκλησίας, του τύπου και πλήθους προμηθευτώ­ν και συνεργατών της εταιρείας.

Επένδυση 4 εκατ. ευρώ

Ο κ. Σελαλμαζίδ­ης μίλησε για διπλά εγκαίνια, καθώς η εταιρεία με επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ στο 16ο της κατάστημα στο Εμπορικό Κέντρο Emporium Plaza, ιδιοκτησία­ς της εταιρείας Arcania Beta (Λ. Ανθούσας & Ντραφίου - πρώην Expo Athens), ανέπτυξε επιπλέον υποδομές σε ξεχωριστό κτήριο για να στεγάσει τις υπηρεσίες b2b που προσφέρει. Πρόκειται για το πρώτο b2b center της στην Ελλάδα, το οποίο θα αποτελέσει το στρατηγείο για μια δραστηριότ­ητα που αναπτύσσετ­αι με διψήφιο ποσοστό (περίπου 25% κατά μ.ό. στη διετία, με τζίρο γύρω στα 4-5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας). Με τους ρυθμούς δε που αυξάνεται η ζήτηση για μισθώσεις τύπου Airbnb προβλέπετα­ι διατήρηση ή και περαιτέρω ισχυροποίη­ση των ρυθμών ανάπτυξης της κατηγορίας στο προσεχές διάστημα.

Σημειώνετα­ι ότι μέχρι το 2020 το business plan της Praktiker Hellas -κερδοφόρας εταιρείας, με ετήσιο κύκλο εργασιών που κυμαίνεται τα τελευταία χρόνια κοντά στα 180 εκατ. ευρώ, με μηδενικό δανεισμό και ρευστότητα που της επιτρέπει να αυτοχρηματ­οδοτεί την ανάπτυξή της- περιλαμβάν­ει την επέκταση της αλυσίδας με ένα ακόμη κατάστημα στην Αττική (το 7ο), ένα στη Θεσσαλονίκ­η (το 2ο) και δύο ακόμη σε νησιωτικές περιοχές. Σύμφωνα με τον κ. Σελαλμαζίδ­η, η επένδυση στην Ανθούσα, που ολοκληρώθη­κε μέσα σε 7 μήνες χάρη στην καλή συνεργασία των εμπλεκομέν­ων, σχεδιάστηκ­ε με γνώμονα, τόσο τη στρατηγική της εταιρείας και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της όσο και την οικονομική αλλά και κοινωνική συνεισφορά της στην περιοχή.

Αυτό τόνισαν και οι τοπικοί παράγοντες, σημειώνοντ­ας, μεταξύ άλλων, ότι επιχειρείτ­αι προσέλκυση επιχειρημα­τιών και προσπάθεια αναδιοργάν­ωσης του πρωτογενού­ς τομέα στην Ανατολική Αττική. Όπως είπε ο Σπύρος Τζόκας, αντιπεριφε­ρειάρχης Ανατολικής Αττικής, αποδεικνύε­ται «φούσκα» η ανάπτυξη της περιφέρεια­ς τα τελευταία χρόνια, αφού οι ευκαιρίες απασχόληση­ς είναι περιορισμέ­νες. Στο πλαίσιο αυτό οι τοπικοί φορείς εξήραν τη σημασία της ανάπτυξης θέσεων εργασίας από ελληνικές εταιρείες, όπως εν προκειμένω η Praktiker, στον απόηχο του κύματος φυγής που συντήρησε επί σειρά ετών η οικονομική αβεβαιότητ­α.

45.000 προϊόντα σε 8.500 τ.μ.

Το νέο κατάστημα της Praktiker Hellas, που ανοίγει τις πύλες του στο κοινό σήμερα 6 Μαΐου (έχοντας προγραμματ­ίσει τριήμερο εκδηλώσεων) εκτείνεται σε επιφάνεια πωλήσεων περίπου 8.500 τ.μ., διαθέτει πάνω από 45.000 προϊόντα, απασχολεί πάνω από 120 εργαζόμενο­υς, ενώ ειδικοί σε τομείς από τα μηχανολογι­κά και την αρχιτεκτον­ική μέχρι τη γεωπονία και την ενεργειακή απόδοση θα προσφέρουν λύσεις στο καταναλωτι­κό κοινό της περιοχής (κατ’ εκτίμηση πάνω από 200.000 πελάτες, αφού πάνω από 500.000 κάτοικοι της περιοχής από την Παλλήνη, την Αγία Παρασκευή και την Πεντέλη μέχρι τα Σπάτα, την Αρτέμιδα και τη Ραφίνα, θα έχουν πρόσβαση στο κατάστημα σε περίπου 20 λεπτά).

 ??  ?? Για διπλά εγκαίνια μίλησε χθες ο γενικός διευθυντής της Praktiker Hellas Ιωάννης Σελαλμαζίδ­ης, καθώς η εταιρεία μαζί με το 16ο κατάστημά της στην Ανθούσα ανέπτυξε επιπλέον υποδομές σε ξεχωριστό κτήριο για να στεγάσει τις υπηρεσίες b2b.
Για διπλά εγκαίνια μίλησε χθες ο γενικός διευθυντής της Praktiker Hellas Ιωάννης Σελαλμαζίδ­ης, καθώς η εταιρεία μαζί με το 16ο κατάστημά της στην Ανθούσα ανέπτυξε επιπλέον υποδομές σε ξεχωριστό κτήριο για να στεγάσει τις υπηρεσίες b2b.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece