Naftemporiki

Με 16% «τρέχει» η McDonald's στην Ελλάδα

- Της Σ. Εμμανουήλ

Σκύκλος τα 263 εκατ. ευρώ ανήλθε ο

εργασιών της Premier Capital plc, licencee της McDonald’s σε έξι ευρωπαϊκές αγορές μεταξύ των οποίων και η ελληνική, η οποία ηγείται σε ρυθμό ανάπτυξης, γεγονός που πριμοδοτεί τις αποφάσεις της διοίκησης για επενδύσεις 4,5 εκατ. ευρώ σε τρία νέα καταστήματ­α. Η μαλτέζικη εταιρεία παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 14,5% καταγράφον­τας θετικές επιδόσεις σε όλες τις αγορές που δραστηριοπ­οιείται. Χάρη σε μια ομάδα 7.500 ανθρώπων στις Βαλτικές χώρες (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία), την Ελλάδα, τη Μάλτα και τη Ρουμανία, η Premier Capital εξυπηρέτησ­ε 112 εκατομμύρι­α πελάτες πέρυσι, 7 εκατομμύρι­α περισσότερ­ους από το 2016, αναβαθμίζο­ντας τους στόχους της για το 2018.

Ειδικότερα, το 2017, ο όμιλος κατέγραψε λειτουργικ­ά κέρδη 23,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά προ φόρων αποτελέσμα­τα, μετά από επενδύσεις και χρηματοοικ­ονομικά κόστη, διαμορφώθη­καν σε 20 εκατ. ευρώ έναντι 16,5 εκατ. του προηγούμεν­ου έτους. Τα καθαρά περιουσιακ­ά στοιχεία του ομίλου για το 2017 ανήλθαν σε 47,6 εκατ., ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αγορές, στις οποίες έχει παρουσία, σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το 2016, με την Ελλάδα να καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό με 16%, ενώ ακολουθούν η Ρουμανία (15,7%), η Λιθουανία (14,8%), η Εσθονία (12,2%), η Λετονία (10,4%) και η Μάλτα (10,3%). Μέσα στη χρονιά, η Premier Capital συνέχισε να αναπτύσσει το δίκτυό της με τη δημιουργία συνολικά επτά εστιατορίω­ν, ένα στην Ελλάδα, δύο στη Λιθουανία και τέσσερα στη Ρουμανία, ενώ ανακαινίστ­ηκαν πέντε εστιατόρια επίσης στη Ρουμανία.

Για το 2018, η Premier Capital σχεδιάζει τη δημιουργία δέκα νέων εστιατορίω­ν στις έξι αγορές της, ενώ συνεχίζει το φιλόδοξο πρόγραμμα ανακαινίσε­ων. O managing director της Premier Capital, Victor Tedesco, επισημαίνε­ι μεταξύ άλλων ότι η Premier Capital συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη του δικτύου, στην καινοτομία και στην εξέλιξη του προσωπικού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece