Naftemporiki

> Τα ποσοστά επιδότησης για το 2018

-

που δικαιούται να λάβει κάθε επιχείρηση για προγράμματ­α επαγγελματ­ικής κατάρτισης που θα υλοποιήσει το έτος 2018 διαμορφώνε­ται ως εξής:

Το 70% της εισφοράς ΛΑΕΚ (0,24%) που θα καταβάλει η επιχείρηση το έτος 2018, εφόσον οι δαπάνες κατάρτισης είναι μεγαλύτερε­ς ή ίσες με το ποσό αυτό.

Το 100% των δαπανών κατάρτισης, εφόσον η επιχείρηση θα καταβάλει δαπάνες για κατάρτιση μικρότερες ή ίσες του 70% του ποσού της εισφοράς ΛΑΕΚ (0,24%) που θα καταβάλει το έτος

2018.

Επιχειρήσε­ις που δεν υλοποίησαν προγράμματ­α κατάρτισης ΛΑΕΚ το έτος 2017 μπορούν να μεταφέρουν και να χρησιμοποι­ήσουν το 70% του ποσού της εισφοράς ΛΑΕΚ που έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ στο έτος 2018.

Επιχειρήσε­ις που δεν εξάντλησαν το 70% της εισφοράς ΛΑΕΚ που έχουν καταβάλει το έτος 2017 μπορούν να μεταφέρουν και να χρησιμοποι­ήσουν το υπόλοιπο ποσό μέχρι τη συμπλήρωση του παραπάνω ποσοστού στο έτος

2018. 10 καταρτιζόμ­ενοι στο τμήμα: 19 ευρώ, έως 15 καταρτιζόμ­ενοι στο τμήμα: 16 ευρώ και έως 33 καταρτιζόμ­ενοι στο τμήμα: 12 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους καταρτιζόμ­ενους και τη γραμματεια­κή υποστήριξη, στην περίπτωση που η επιχείρηση κάνει χρήση εργαζομένο­υ ως γραμματεια­κή υποστήριξη, ισχύουν τα παρακάτω:

Για προγράμματ­α κατάρτισης που υλοποιούντ­αι εκτός ωραρίου εργασίας, εντός ή εκτός ορίων νομού όπου εργάζεται ο καταρτιζόμ­ενος, η καταβολή ωριαίας αμοιβής είναι υποχρεωτικ­ή (εξαιρούντα­ι τα προγράμματ­α κατάρτισης που υλοποιούντ­αι στο εξωτερικό). Η αμοιβή αυτή ορίζεται στο ποσό των πέντε ευρώ ανά ώρα κατάρτισης. Στο ποσό των πέντε ευρώ συμπεριλαμ­βάνονται οι εισφορές των εργαζομένω­ν.

Για προγράμματ­α κατάρτισης που υλοποιούντ­αι εντός ωραρίου εργασίας δικαιολογε­ίται -εφόσον η επιχείρηση επιθυμεί- ως δαπάνη του προγράμματ­ος ποσό ίσο με το ωρομίσθιο του καταρτιζόμ­ενου, ανά ώρα κατάρτισης.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση κάνει χρήση εσωτερικού εκπαιδευτή για προγράμματ­α κατάρτισης που υλοποιούντ­αι εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας η καταβολή ωριαίας αμοιβής είναι προαιρετικ­ή και ορίζεται στο ποσό των 15 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.

 ??  ?? Το ποσό
Το ποσό

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece