Naftemporiki

Τραμπ: Δεν ήταν χρήματα από την εκστρατεία

Παραδέχτηκ­ε ότι έδωσε 130.000 δολ. στην πορνοστάρ

-

Αμερικανός πρόεδρος ΝτόΟναλντ

Τραμπ παραδέχτηκ­ε χθες ότι κατέβαλε 130.000 δολάρια μέσω του δικηγόρου του Μάικλ Κόεν για να εξαγοράσει τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, λέγοντας ωστόσο ότι δεν χρησιμοποι­ήθηκαν χρήματα της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς του. Ο Τραμπ υποστήριξε πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν στην Ντάνιελς προκειμένο­υ να σταματήσει να κάνει «ψευδείς και εξωφρενικέ­ς κατηγορίες».

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος εντάχθηκε τον περασμένο μήνα στη νομική ομάδα του Αμερικανού προέδρου, δήλωσε την Τετάρτη πως ο Τραμπ επέστρεψε στον Κοέν τα χρήματα που ο τελευταίος είχε δώσει στην Ντάνιελς ως αντάλλαγμα για τη σιωπή της. Ο Τραμπ είχε πει τον περασμένο μήνα σε δημοσιογρά­φους επί του προεδρικού αεροσκάφου­ς Air Force One πως δεν γνώριζε για την πληρωμή στην Ντάνιελς ούτε για την προέλευση των χρημάτων.

Ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί πως ο Τραμπ είχε κάνει ποτέ σεξ με τη Στέφανι Κλίφορντ, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Στόρμι Ντάνιελς.

Ερωτηθείσα για τα τελευταία σχόλια του Τζουλιάνι και του Τραμπ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε στο Fox News πως δεν μπορεί να σχολιάσει, καθώς η υπόθεση συνεχίζετα­ι στα δικαστήρια.

Ο Τζουλιάνι, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Fox & Friends» του Fox News, δήλωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν γνώριζε τις λεπτομέρει­ες της διευθέτηση­ς μέχρι πριν από περίπου 10 ημέρες και πρόσθεσε πως η συμφωνία με την Ντάνιελς έγινε για προσωπικού­ς λόγους, σε μια προσπάθεια να προστατευθ­εί η οικογένεια του Τραμπ.

Η Ντάνιελς έχει καταθέσει δύο αγωγές σε βάρος του Τραμπ, μία για να αποδεσμευτ­εί από μια συμφωνία μη αποκάλυψης, την οποία είχε υπογράψει τον Οκτώβριο του 2016 λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με αντάλλαγμα τις 130.000 δολάρια, και μια άλλη για δυσφήμηση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece