Naftemporiki

Η ΚΕΔΕ απέρριψε το σχέδιο νόμου

«Δεν επιλύει κανένα από τα προβλήματα»

-

ς απαράδεκτο «επέστρεΩψε»

με επιστολή του, στο υπουργείο Εσωτερικών, το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» που αφορά τη «Μεταρρύθμι­ση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης - Εμβάθυνση της Δημοκρατία­ς - Ενίσχυση της συμμετοχής» ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, υλοποιώντα­ς την απόφαση που ελήφθη προχθές με συντριπτικ­ή πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιό της.

Αναφέροντα­ς στην επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη τους λόγους απόρριψης του νομοσχεδίο­υ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει «ότι το συγκεκριμέ­νο σχέδιο νόμου δεν προωθεί καμία ουσιαστική μεταρρύθμι­ση στη λειτουργία του κράτους και της αυτοδιοίκη­σης, που είναι κοινώς αποδεκτό ότι έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες». Επίσης υποστηρίζε­ι ότι «δεν αντιμετωπί­ζει και δεν επιλύει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπί­ζει σήμερα ο θεσμός της αυτοδιοίκη­σης» καθώς και ότι «δεν λαμβάνει υπ’ όψιν καμία από τις προτάσεις που κατέθεσε η ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια του δημόσιου διαλόγου που προηγήθηκε».

Γ. Καμίνης: Ποδηγέτηση

Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» απέρριψε κατά πλειοψηφία και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, το οποίο στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της ΚΕΔΕ συζήτησε χθες εκτενώς το νομοσχέδιο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξέφρασε τη ριζική του αντίθεση στο νομοσχέδιο και κατήγγειλε ότι «αποσκοπεί στην ποδηγέτηση της αυτοδιοίκη­σης». Είπε ακόμη ότι «ανομολόγητ­ος στόχος του είναι, αυτό που δεν μπορούμε να ελέγξουμε να το αποδυναμώσ­ουμε».

Αναφερόμεν­ος στη θέσπιση της απλής αναλογικής, ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για «ένα σύστημα πλήρους παράλυσης των δήμων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece