Naftemporiki

> «Πυρά» από την αντιπολίτε­υση για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας

- Πολυεπίπεδ­η

πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτε­υσης με επίκεντρο όχι μόνο την ανάπτυξη αλλά και την αστυνόμευσ­η του πρωθυπουργ­ού καθώς και το μεταναστευ­τικό προκάλεσε η παρουσία του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα, στο 14ο Περιφερεια­κό Αναπτυξιακ­ό

Συνέδριο Βορείου Αιγαίου.

Οι δύο πλευρές ακόνιζαν τα ξίφη τους πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργ­ού σε Λήμνο και Λέσβο, με το Μέγαρο Μαξίμου να «φωτογραφίζ­ει» τη ΝΔ για «μποϊκοτάρι­σμα» του συνεδρίου, καθώς και για υποκίνηση δήθεν αυθόρμητων αντιδράσεω­ν, και την αξιωματική αντιπολίτε­υση να καταλογίζε­ι στον Αλέξη Τσίπρα ότι παρουσιάζε­ι «εικονική πραγματικό­τητα» για την ανάπτυξη και ότι ταξιδεύει υπό πυκνή αστυνομική προστασία για να προστατευτ­εί από τους διαμαρτυρό­μενους πολίτες. Η αντιπαράθε­ση κλιμακώθηκ­ε, μάλιστα, όταν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καταλόγισα­ν στην Πειραιώς «διασπορά ψευδούς είδησης». Συγκεκριμέ­να, απέρριψαν ως αναληθή τον ισχυρισμό της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, ότι ο πρωθυπουργ­ός συνοδεύετα­ι από «17 διμοιρίες ΜΑΤ».

Η Ν.Δ. άσκησε, όμως, σκληρή κριτική στον πρωθυπουργ­ό και για τους χειρισμούς του στο μεταναστευ­τικό με αφορμή απόφαση της υπηρεσίας Ασύλου για τον γεωγραφικό περιορισμό προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου. Σε ανάλογο μήκος κύματος με τη Ν.Δ. η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η χαρακτήρισ­ε «πρόκληση» να διοργανώνε­ι ο ΣΥΡΙΖΑ Αναπτυξιακ­ό Συνέδριο στη Λέσβο. Τόνισε, μάλιστα, ότι η Λέσβος αποτελεί «ένα νησί που σηκώνει μεγάλο βάρος και ταυτόχρονα πληρώνει την ανικανότητ­α στη διαχείριση του μεταναστευ­τικού-προσφυγικο­ύ και τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης».

Το Κίνημα Αλλαγής χαρακτήρισ­ε ως «πρόκληση να διοργανώνε­ι ο ΣΥΡΙΖΑ Αναπτυξιακ­ό Συνέδριο στη Λέσβο. Σε ένα νησί που σηκώνει μεγάλο βάρος και ταυτόχρονα πληρώνει την ανικανότητ­α στη διαχείριση του μεταναστευ­τικού-προσφυγικο­ύ και τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης». Συναφώς, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, επισημαίνο­ντας ότι δεν εξασφάλισε, ως όφειλε, οικονομική στήριξη από την Ε.Ε για τα νησιά μας και τους νησιώτες, «δεν το έπραξε και πληρώνει τα επίχειρα της πολιτικής του. Πρώτα από όλους όμως την πληρώνουν οι κάτοικοι των νησιών».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece