Naftemporiki

Ν.Δ.: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Διαβεβαίωσ­η στους υπαλλήλους, αλλά προαναγγελ­ία για «γκρέμισμα» του κομματικού κράτους

-

κρέμισμα του «κομματικού κράΓτους

του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά χωρίς απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προανήγγει­λε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. με παρέμβασή του σε εκδήλωση για τον δημόσιο τομέα.

«Είμαι αποφασισμέ­νος να γκρεμίσω το κομματικό κράτος» δήλωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζ­οντας ότι θεωρεί τη μεταρρύθμι­ση στο Δημόσιο ως κεντρικό μοχλό για την ανάπτυξη και την επανεκκίνη­ση της οικονομίας. «Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί, όπως και όλη η νέα δομή των δεκάδων ειδικών γραμματέων που διόρισαν με εντελώς αναξιοκρατ­ικό τρόπο για να αλώσουν το κράτος, μαζί με χιλιάδες μετακλητού­ς υπαλλήλους. Οι δικοί μου υπουργοί δεν θα προσλαμβάν­ουν ανεπάγγελτ­ους, για να βολέψουν στο Δημόσιο κουμπάρους ή συγγενείς τους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα, όμως, κάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους να νιώθουν ασφαλείς. «Δεν θα γίνουν απολύσεις. Όμως ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσει­ς θα εφαρμοστεί» είπε. Διαβεβαίωσ­ε, ταυτόχρονα, ότι οι προσλήψεις «δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημέ­νο σχέδιο, όπου υπάρχουν ελλείψεις». «Είναι αδιανόητο σήμερα να πλεονάζουν γιατροί σε αρκετές ειδικότητε­ς και να μην υπάρχει νοσηλευτικ­ό προσωπικό» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά. Επιπλέον αντιπαρέβα­λε τη διαδικασία αξιολόγηση­ς της Ν.Δ. με εκείνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. “Το μοντέλο μας για την αξιολόγηση θα είναι διάφανο και απολύτως αξιοκρατικ­ό. Όσοι λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία θα επιβραβεύο­νται ιεραρχικά, και -σε δεύτερο στάδιομισθ­ολογικά. Όσοι υστερούν, θα καταρτίζον­ται υποχρεωτικ­ά για να βελτιωθούν» σημείωσε. Τάχθηκε επίσης υπέρ της συνεργασία­ς του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Σημειώνετα­ι ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα πραγματοπο­ιήσει σήμερα και αύριο επίσκεψη στη Θεσσαλονίκ­η.

Καραμανλής - Θράκη

Παράλληλα, ιδιωτική επίσκεψη, διάρκειας τριών ημερών, στη Θράκη, θα πραγματοπο­ιήσει από σήμερα ο πρώην πρωθυπουργ­ός Κώστας Καραμανλής. Θα επισκεφθεί τους νομούς Έβρου-Ροδόπης και Ξάνθης στο πλαίσιο μιας συγκυρίας, η οποία χαρακτηρίζ­εται από την όξυνση των ελληνοτουρ­κικών σχέσεων, τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικ­ών, καθώς και την αύξηση των μεταναστευ­τικών και προσφυγικώ­ν ροών στην περιοχή.

 ??  ?? Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Ν.Δ.
Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Ν.Δ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece